Fuglefesten (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 56
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202494445
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 8
Omtale Fuglefesten

Det er ikke morsomt om natten når alle sover, syns Flapps. Da er det ingen å leke med. Selv ikke vennen Mark som må legge seg tidlig, fordi han skal på fest til fuglene neste dag vil være med. Flapps er ikke invitert. Det er jo han som burde vært invitert, ikke Mark!

Forfatteren av suksessen «Det var ikke jeg, sa Robin Hund» følger opp med en historie om å føle seg utenfor, men å finne sine egentlige venner tilslutt og være stolt over den man er.

Til toppen

Andre utgaver

Fuglefesten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Alice Bjerknes Lima de Faria:

Anmeldelser Fuglefesten

Om vennskap og tilgivelse 09.11.2017

"Det er illustrasjonene som hever prosjektet, med sin energi og dramaturgi. Store felter av dype og mørke nattfarger skaper sterk kontrast til de klare pastellfargene når dagen gryr. Gult, rosa og turkis bringer munterhet til en ellers ganske uniformert og glattslikket flokk fugler. De er også vist som helsvarte silhuetter, truende, men fremstår helst akkurat så overfladiske og jålete som teksten antyder. Flapps forblir et nattedyr, nesten overdrevent enkelt formet av hastige skraveringer, med hvite tenner og enkle sirkeløyne."

 
May Grete Lerum, Bok365

Ømhjertet og festlig 21.10.2017

"På ømhjertet vis skriver og tegner de Faria frem sårbare figurer som tar litt uheldige valg. "
"Som i de tradisjonelle eventyrene er de Farias dyr menneskelige, med lyter og svakheter. De uttrykker følelser alle kjenner igjen, som selvrettferdighet, misunnelse, higen etter fellesskap, erfaringen av utenforskap når sosiale spilleregler ikke følges. "
"«Fuglefesten» (...) har det sympatiske blikket, de lekne illustrasjonene, og den stille humoren. Tematikken er viktig. Hvor langt er vi villige til å gå for å passe inn i et bestemt fellesskap?"

 
MAYA TROBERG DJUVE, Dagbladet

Utagerende fuglefest, bankende kjærlighet og modig frigjøringskamp 15.12.2017

"Her er fritt for pedagogisk snikksnakk om at alle er snille innerst inne. Men selv når vennskapet settes på prøve, er redningen å ha en bestevenn. Og siden dramatikken kommer så overraskende, blir «Fuglefesten» bare mer spennende for hver gang du leser den."

Guri Fjeldberg, BT

En fest: Sårt og sant om å høre til. 16.12.2017

"Boka er rik på moralske og mellommenneskelig vanskelige scener: Mark hoverer over å være invitert overfor Flapps, en dødssynd i seg selv. Det ligger lag på lag i fortellingen, noe som gjør at den egner seg godt til å også snakke med barna om: Flapps stjeler Marks invitasjon – det kan man jo ikke, selv om situasjonen var urettferdig? Også språklig er boka rik og variert – karakterene brøler, hoier, stotrer, sukker, mumler og flirer. Men best er boka på mimikk og kroppsspråk, der er den rørende god – streken til Alice Lima de Faria fanger uhyre godt ulike typer og sinnsstemninger, på en sjarmerende måte. Sjalu, surmulende miner, verdensvante, trygge fjes og sårt utenforskap formidles effektivt og samtidig lite påtrengende. (...)
Alice Lima de Farias forrige bok, «Det var ikke jeg, sa Robin Hund» er også god, med slående illustrasjoner og en tydelig historie. Her har hun levert en bok som er sårere, mer sammensatt og enda finere visuelt."

Karin Haugen, Klassekampen

Vennskap og sjalusi 24.11.2017

"Fuglefesten er en deilig storformat-bildebok. Oppslagene er fulle av detaljer, og her er fine, fantasifulle og fargerike opptog av fugler. Moralen er god og lett å kjenne seg igjen i: En god venn er mer verd enn den morsomste fest. Dessuten: Hvor morsomt er det egentlig, når stemningen er så dårlig som på denne fuglefesten?"

Anne Schäffer, Barnebokkritikk

Til toppen

Om forfatter

Alice Lima de Faria (f. 1968) er en norsk-svensk scenograf og illustratør, og er bl.a. utdannet ved Högskolan för Design og Konsthantverk og Danmarks Designskole. Hun hadde stor suksess med illustrasjonene til Rumpemelk fra Afrika, med tekst av Erlend Loe. I 2015 debuterte hun som barnebokforfatter med den kritikerroste bildeboka Det var ikke jeg! sa Robinhund, som også ga henne Kulturdepartementets debutantpris.

Alice en ansatt ved forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt, hvor hun underviser i visuelle og digitale aspekter i barne- og ungdomslitteraturen.