Pillebefinnende (Innbundet)

Hva vet vi om medisinene vi tar?

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202527006
Kategori: Helse
Omtale Pillebefinnende

Har leger for tett kontakt med legemiddelindustrien? Blir all legemiddelforskning publisert? Og hva vet vi om våre vanligste medisiner? I boka stiller forfatteren bevisstgjørende og lynskarpe spørsmål ved medisinbruk, forskningsjuks, vanlige medisiners virkemåter og legemiddelindustriens arbeidsmetoder.

Niels Chr. Geelmuyden har de siste årene vært en viktig premissleverandør i ernæringsdebatten gjennom sine kritiske bøker om produksjon av mat og drikke. I sin nyeste bok gir han oss en grundig, avslørende og bevisstgjørende gjennomgang av legemiddelindustrien og de mest brukte legemidlene i Norge - informasjon vi ikke får hos legen. Forfatteren tar for seg våre vanligste medisiner: Smertestillende, blodtrykksmedisiner, sovepiller, blodfortynnende, kolesterolsenkende, antibiotika, antidepressiva og ADHD-medisiner, p-piller, syredempende (protonpumpehemmere) og potensmidler.

Les boka og bli en mer bevisst forbruker, uansett om du har behov for en smertestillende pille i ny og ne eller må bruke medisiner hver dag. Les den for din helses skyld.

Dr.med. Charlotte J. Haug (f. 1959) har vært fagkonsulent på boka og i samarbeid med forfatteren utarbeidet gode råd om forebygging, selvhjelp og trygg medisinbruk.

Til toppen

Flere bøker av Niels Christian Geelmuyden:

Om forfatter

Niels Chr. Geelmuyden er statsviter, journalist og forfatter. Særlig kjent er han for sine portrettintervjuer. Han har også gjennom en årrekke vært kåsør i radioen, foredragsholder ved journalistutdanningen og arrangør av egne skrivekurs. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris. De siste årene har han vært en viktig premissleverandør i ernæringsdebatten gjennom sine kritiske bøker om produksjon av mat og drikke, blant annet bestselgerne Sannheten på bordet og Sannheten i glasset, med over 25 000 solgte eksemplarer. I mai 2017 fikk han sølv i Gourmand Cookbook Award for kokeboken Sunnheten på bordet, som han har skrevet sammen med René Zografos.