Andrespråksdidaktikk (Heftet)

- en innføring

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202400378
Kategori: Fagbøker
Fag: Norsk, Norsk som andrespråk
Nivå: Akademisk
Omtale Andrespråksdidaktikk

Andrespråksdidaktikk – en innføring gir en grunnleggende innføring i hvordan elever med et annet morsmål lærer norsk, og hvordan de bruker norsk som læringsspråk. Utgangspunktet er grunnskolens klasserom, der de fleste lærere på et tidspunkt skal undervise elever med et annet morsmål enn norsk. Forfatterne presenterer kunnskap om andrespråkslæring som disse lærerne trenger, og viser hvordan de kan anvende kunnskapen til å støtte elevenes språklige og faglige utvikling.

Boka er skrevet for studenter i grunnskolelærerutdanning og lærere i etterutdanning. Boka kan også være aktuell som en første innføringsbok for studenter i norsk som andrespråk eller lærere i voksenopplæring.

Til toppen

Om forfatter
Marte Monsen er førsteamanuensis i norsk ved Høgskolen i Innlandet. Tidligere har hun undervist i flere år i voksenopplæring for innvandrere. Hennes faglige interesseområder er særlig norsk som andrespråk, lesing og skriving og vurdering av språkferdigheter. Hun har skrevet en avhandling om læreres oppfatninger av standardiserte leseprøver, der hun har foretatt undersøkelsene på åttendetrinnsteamet ved tre ungdomsskoler.

Gunhild Tveit Randen er førsteamanuensis i norsk ved Høgskolen i Innlandet. Hun underviser og veilder i fagene andrespråkspedagogikk og andrespråksdidaktikk på grunnskolelærerutdanningene og i etter- og videreutdanningskurs for lærere. Forskningsinteressene hennes er blant annet testing og kartlegging av språk, andrespråksutvikling, begynneropplæring og språklig bevissthet. Hun har skrevet doktoravhandling om kartlegging av flerspråklige elevers språkferdigheter ved skolestart.