Eventyr (Innbundet)

Forfatter:

Stian Hole (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 48
Illustratør: Hole, Stian
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Eventyr
ISBN/EAN: 9788202742522
Kategori: Bildebøker
Alder: 5 - 9
Omtale Eventyr

Eventyr er en vakker bildebok om hvordan fortellinger, eventyr og minner binder barnebarn og besteforeldre sammen.
Mormor er blitt gammel, hun er ikke så god til å huske lenger. Men hun er fremdeles god til å fortelle eventyr! Det er bare å sette henne gang: Det var en gang …

Stian Holes drømmeaktige illustrasjoner, fulle av farger og liv, er en perfekt match for Kim Fupz Aakesons fantasirike tekst. Og som leser får du lyst til å reise videre innover i dine egne eventyr!

Eventyr er et dansk-norsk mestermøte mellom to høyt elskede og prisbelønte bildebokkunstnere. Her forteller Stian Hole og Kim Fupz Aakeson sjarmerende og varmt om forholdet mellom besteforeldre og barnebarn.

Til toppen

Andre utgaver

Eventyr
Bokmål Ebok 2022
Anmeldelser Eventyr

Eventyr 29.07.2022

Smuk billedbog om, hvordan fortællinger nærer fantasien og båndet mellem bedsteforælder og barnebarn.

... en virkelig rørende og kraftfuld fortælling om, hvordan det føles, at en bedsteforælder bliver gammel og ændrer sig, når hukommelsen og førligheden langsomt siver bort.

'Eventyr' rummer mange aspekter med stof til gode snakke og efterlader læseren med et fint underforstået budskab om glæden ved at dele fortællinger og erindringer med hinanden.

Line Hoffgaard, Litteratursiden.dk

Pirater, pleskner og plejehjem 09.06.2022

Kim Fupz Aakeson og Stian Hole hylder båndet mellem børnebørn og bedsteforældre i et kongenialt fællesværk.
(...)
STIAN HOLES ILLUSTRATIONER rummer på samme måde som teksten både alvor, tristesse og humor.
(...)
Kim Fupz Aakesons tekst og Stian Holes illustrationer klæder hinanden. Teksten er relativt enkel og ligetil, hvilket skaber plads til at lade illustrationerne udvide betydningen.

Anna K. Skyggebjerg, Weekendavisen (DK)

Drømmende og virkelighetsnært eventyr 06.05.2022

I Eventyr gjør Stian Holes fabelaktige bilder sterkt inntrykk.

Deilig er det også å bli med barnebarnet og mormor på tur inn i de eventyrlige bildene Hole har laget til «utfluktene» Aakeson har latt dem legge i vei på. (...)

Når to skapende kunstnere som Hole og Aakeson er så åpenbart på nett som vi ser at de er her, blir to pluss to bedre enn fire.

Marianne Lystrup, Vårt Land

Eventyr 27.04.2022

Eventyr anbefales, som forgængerne, varmt (...) Her er nok at studere fra start til slut. De tre billedbøger er en magtdemonstration af hvad billedbogen som medie kan. At samle mennesker på tværs af generationerne om noget væsentligt, smukt og langsomt.

Søren Fanø, bogbotten.dk

Til toppen

Om forfatter

Kim Fupz Aakeson (1958) er en dansk forfatter, dramatiker og tegner. Han har også arbeidet som postbud, metallstøper, glassarbeider, bakersvenn og pedagogisk medhjelper. Han har et forfatterskap på over 100 bøker bak seg, først og fremst barnebøker, men han har også skrevet manus til populære danske teaterstykker og filmer. Han har mottatt en rekke danske priser for arbeidene sine.