Et kor av minoriteter (Innbundet)

Forfatter:

Tone Formo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 448
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: An orchestra of minorities
Oversatt av: Formo, Tone
ISBN/EAN: 9788281695009
Kategori: Romaner
Omtale Et kor av minoriteter

På den nigerianske landsbygda oppdager den unge hønsebonden Chinonso en dag en kvinne som prøver å kaste seg utfor en bro. Den forskrekkede mannen hiver to av sine fineste fugler ned i elven for å vise jenta hvor farlig et fall kan være. Det blir innledningen til et kjærlighetsforhold mellom Chinonso og Ndali. Men Ndali sliter med å se for seg en fremtid omgitt av høns, og hennes velstående familie motsetter seg forholdet fordi Chinonso mangler utdannelse. Den avvisningen inspirerer ham til å selge alt han eier for å dra fra Nigeria til en annen del av verden og lære – bare for å oppleve at han blir lurt, og at drømmen om en fremtid sammen med Ndali blir stadig mer uoppnåelig.

Et kor av minoriteter er fortalt av Chinonsos chi. Det er i igbo-kulturen en voktende ånd som har levd å hundrevis av år. Romanens sammenveving av nigerianske igbo-tradisjoner og elementer av gresk drama, gjør at den kan leses som en moderne variant av Homers Odysseen. En hjerteskjærende beretning om skjebne – og om viljen til å utfordre skjebne.

Til toppen

Andre utgaver

Et kor av minoriteter
Bokmål Ebok 2019
Et kor av minoriteter
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Chigozie Obioma:

Anmeldelser Et kor av minoriteter

«... en mektig kjærlighetsfortelling, en tragedie, i så vel klassisk som moderne forstand.»

 
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Mesterlig roman

«Det er nesten drøyt hvor bra denne romanen er ... Obioma løfter en fattig hønsebonde på den nigerianske lands­bygda inn i verdens­litteraturens ­ypperste liga ... Det er mesterlig gjort.»

Eskil Skjeldal, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Chigozie Obioma (født 1986 i Nigeria) har bodd på Kypros og i Tyrkia og er nå bosatt i USA hvor han underviser i litteratur og kreativ skriving ved The University of Nebraska. Han debuterte i 2015 med Den forbudte elven (norsk utg. 2017), som han mottok en lang rekke internasjonale priser for. Obioma fremstår som en av de mest spennende nye stemmene i moderne afrikansk litteratur, og han sammenliknes ofte med sin store landsmann, dikteren Chinua Achebe.