Et kor av minoriteter (Innbundet)

Forfatter:

Tone Formo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 448
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: An orchestra of minorities
Oversatt av: Formo, Tone
ISBN/EAN: 9788281695009
Kategori: Romaner
Omtale Et kor av minoriteter

På den nigerianske landsbygda oppdager den unge hønsebonden Chinonso en dag en kvinne som prøver å kaste seg utfor en bro. Den forskrekkede mannen hiver to av sine fineste fugler ned i elven for å vise jenta hvor farlig et fall kan være. Det blir innledningen til et kjærlighetsforhold mellom Chinonso og Ndali. Men Ndali sliter med å se for seg en fremtid omgitt av høns, og hennes velstående familie motsetter seg forholdet fordi Chinonso mangler utdannelse. Den avvisningen inspirerer ham til å selge alt han eier for å dra fra Nigeria til en annen del av verden og lære – bare for å oppleve at han blir lurt, og at drømmen om en fremtid sammen med Ndali blir stadig mer uoppnåelig.

Et kor av minoriteter er fortalt av Chinonsos chi. Det er i igbo-kulturen en voktende ånd som har levd å hundrevis av år. Romanens sammenveving av nigerianske igbo-tradisjoner og elementer av gresk drama, gjør at den kan leses som en moderne variant av Homers Odysseen. En hjerteskjærende beretning om skjebne – og om viljen til å utfordre skjebne.

Til toppen

Andre utgaver

Et kor av minoriteter
Bokmål Ebok 2019
Et kor av minoriteter
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Et kor av minoriteter
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Chigozie Obioma:

Anmeldelser Et kor av minoriteter

«... en mektig kjærlighetsfortelling, en tragedie, i så vel klassisk som moderne forstand.»

 
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Mesterlig roman

«Det er nesten drøyt hvor bra denne romanen er ... Obioma løfter en fattig hønsebonde på den nigerianske lands­bygda inn i verdens­litteraturens ­ypperste liga ... Det er mesterlig gjort.»

Eskil Skjeldal, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Chigozie Obioma (født 1986 i Nigeria) har bodd på Kypros og i Tyrkia og er nå bosatt i USA hvor han underviser i litteratur og kreativ skriving ved The University of Nebraska. Han debuterte i 2015 med Den forbudte elven (norsk utg. 2017), som han mottok en lang rekke internasjonale priser for. Obioma fremstår som en av de mest spennende nye stemmene i moderne afrikansk litteratur, og han sammenliknes ofte med sin store landsmann, dikteren Chinua Achebe.