Den svarte våren (Innbundet)

Forfatter:

Rune Larsstuvold (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hard Revolution
Oversatt av: Larsstuvold, Rune
ISBN/EAN: 9788202308834
Kategori: Krim
Omtale Den svarte våren

Året er 1968, og Vietnamkrigen pågår for fullt.

I Washington D.C. preges gatene av sinne og rasemotsetninger. Derek Strange er tidlig i tjueårene og barndomsdrømmen er i ferd med å gå i oppfyllelse: Han er nettopp uteksaminert som politimann. Hans egen bror, Dennis, er nettopp kommet tilbake fra Vietnam.

Dennis er i ferd med å etablere seg på den andre siden av loven. Det gjør ikke livet lettere for Strange, som også opplever rasisme på nært hold som svart politimann. Så blir Martin Luther King myrdet i Memphis. Det setter i gang en kjede av hendelser som for alltid vil prege og forandre livene til mange mennesker.

Til toppen

Anmeldelser Den svarte våren

Krim med sjel

"Et mesterverk om unge menneskers tilfeldige og fatale valg inn i kriminaliteten, og om hvilke verdier som kanskje kan forhindre det.(...) Av alle forfatterens gode kriminalromaner er nok Den svarte våren den beste."
 
Stein Roll, Adresseavisen

Spennende og miljøriktig krim

"Dette er amerikansk krim med driv og realisme, og, beina solid plantet i gater preget av sinne, rasemotsetninger og vold. Her er det ikke helter og skurker, men personer både på godt og vondt som står i sentrum. En kriminalroman som anbefales på det sterkeste – ikke minst takket være sitt underliggende engasjement og tidsriktig miljøkoloritt. "
 
Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis
"George Pelecanos vil bli lest lenge etter at vår tids krimprodusenter med klippekort på bestselgerlistene har gulnet på nattbordene og blitt erstattet av andre og like uegenartede ordprodusenter.(...)Pelecanos kan som ingen andre skildre mennesket på sitt mest storslåtte, sitt edleste, men også hvor lavt vi er villige til å synke for å oppnå vårt mål, vår forestilling om det gode liv. "Terje Thorsen, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
George P. Pelecanos skriver for film og tv, produserer film, er en prisbelønt journalist og forfatteren av en bestselgende serie kriminalromaner. Han bor i Washington DC med kone og barn. På norsk er tidligere utgitt Ren som snø, 2004 og Helvete løs, 2005. den tredje boken om Derek Strange kom i 2007, Svart Sirkus.