Den stumme døden (Innbundet)

Forfatter:

Pål Aasen (Oversetter) Sabine Gisin (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 576
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Der stumme Tod
Oversatt av: Aasen, Pål og Gisin, Sabine
ISBN/EAN: 9788202592264
Kategori: Krim
Omtale Den stumme døden

Berlin, 1930: I et filmstudio foregår innspillingen av en romantisk komedie. Den endres raskt til tragedie da en lysprosjektor faller ned og dreper hovedrolleinnehaveren – den berømte, men etter hvert litt fallerte Betty Winter.

Politimannen Gereon Rath tilkalles for å undersøke saken, og det blir snart klart at det ikke var et uhell, men at noen hadde løsnet boltene som holdt prosjektoren på plass. Så blir en ny skuespiller funnet død, og Rath blir etter hvert kjent med de mer shady sidene av den glamorøse filmindustrien. Under etterforskningen begynner Rath å miste kontrollen. Han tas av etterforskningen og blir satt til å rydde opp i papirer som vedrører «nazimartyren» Horst Wessels død. Men Rath fortsetter etterforskningen bak ledernes rygg…

Den stumme døden er andre bok i serien om etterforskeren Gereon Rath. Den første boken, Babylon Berlin (tidligere Den våte fisken) er filmatisert og vises på NRK1 høsten 2018.

Til toppen

Andre utgaver

Den stumme døden
Bokmål Ebok 2018
Den stumme døden
Bokmål Heftet 2019
Den stumme døden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Den stumme døden

Hvis du liker «Babylon Berlin», vil du like bøkene bak TV-serien

«Volker Kutscher fanger inn denne epoken i en eksplosiv prosa, full av detaljer, kyniske replikker, historisk oversikt og sterk innlevelse. [...] Serien om Gereon Rath er et av de ypperste eksemplene på det som i bransjen kalles «eurokrim», som motvekt til den angloamerikanske krimfortellingen»

 
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Den stumme døden er en fantastisk krimroman med et godt øye for detaljer av selve perioden og Berlins politiske realiteter. Politistasjonen, hierarkiet, gatene og barene kommer alle til liv. Dette er en smart historie om drap, og den er avkortet med en fartsfylt avslutning som er svært mørk, men likevel med den vittige naturen som særpreger denne romanen."

Beate Ellingsen, Heartart blogg

«Denne boken kombinerer på glitrende vis fiksjon med historiske fakta.»

Die Welt

Til toppen

Om forfatter

Volker Kutscher er en tysk forfatter, som har skrevet seks bøker om førstebetjent Gereon Rath. I likhet med Rath er Volker Kutscher fra Köln. Han har studert germanistikk, filosofi og historie, og har en bakgrunn som journalist. Babylon Berlin, den første boken i serien om Gereon Rath, er filmatisert og er Tysklands mest påkostede tv-serie noen gang. Serien har hatt stor suksess på NRK høsten 2018.

Den stumme døden, andre bok i serien om Gereon Rath, er en frittstående oppfølger til Babylon Berlin.