De Castbergske barnelover 1915-2015 (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 282
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202486372
Kategori: Juridiske fag , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Familie- og arverett, Historie, Velferdsrett
Nivå: Akademisk
Omtale De Castbergske barnelover 1915-2015

De Castbergske barnelover var både en viktig sosialpolitisk reform og et rettslig nybrottsarbeid, som sikret likestilling mellom barn født i og utenfor ekteskap. Den familierettslige delen var svært kontroversiell og splittet både Stortinget og samfunnet utenfor.

Det ble ført en uforsonlig debatt om moral, om ekteskapet som samfunnets bærende fundament og om likestilling mellom mann og kvinne. Med Johan Castbergs ubøyelige politiske gjennomslagskraft og med Katti Anker Møller som uvurderlig støttespiller i samfunnsdebatten, ble den mangeårige kampen for barnelovene kronet med seier 10. april 1915. Norge ble et foregangsland på det barnerettslige feltet.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser De Castbergske barnelover 1915-2015

"Boken gir samlet sett et bredt og godt bilde av Castbergs liv og virke. Den gir også en inngående innføring i spørsmålene rundt barns rettigheter både historisk og i nåtid. Artiklene har varierende akademiske ambisjoner og presisjonsnivå, men til sammen gir de en god helhet. Det er en god miks av juss og politikk – akkurat som Castberg selv. Boken kan anbefales, og jeg er også ganske sikker på at Johan Castberg ville ha likt den.

Professor John Asland, Universitetet i Oslo, Tidsskrift for familierett, arverett og barnevernrettslige spørsmål nr. 1.2016

Til toppen

Om forfatter

Geir Kjell Andersland var fylkesnemndsleder siden 2009. Han fikk advokatbevilling i 1982, har vært statssekretær i Sosialdepartementet 1989–1990 og leder i Hordaland Venstre. Han har tidligere arbeidet som regiondirektør i Bufetat, adm. direktør ved Haukeland universitetssykehus og adm. direktør ved Norges Handelshøyskole. Andersland er medlem av utvalget som skal utrede opprettelse av nye særdomstoler for barne- og familiesaker mm.