Bibelen i kortversjon (Innbundet)

Serie: Klassiske verk 3

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Pollestad, Kjell Arild
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202484705
Kategori: Klassikere
Omtale Bibelen i kortversjon

Har du noen gang tenkt du skal lese Bibelen, men ikke orket tanken på alle ættelistene, salmer, ordspråk og gammelt språk?

Bibelen i kortversjon er alt du trenger: Alle de klassiske historiene i Bibelen, levende gjengitt fra hebraisk og gresk til et moderne norsk, men med vekt på å beholde den opprinnelige meningen intakt.

De fleste vil mene det hører med til dannelsen å ha lest Bibelen. For å forstå vår egen kultur, og ikke minst kunne avkode tidlige tiders kulturuttrykk, må man kunne sin Bibel. Men en så stor og mangslungen tekstmengde kan virke vanskelig og komplisert å ta fatt på.

Bibelen i kortversjon har samlet alle de sentrale tekstene, og kan vekke gleden over å lese verdens viktigste bok om igjen eller for første gang. Utvalg og oversettelse ved Kjell Arild Pollestad.

Til toppen

Andre utgaver

Bibelen i kortversjon
Bokmål Ebok 2018
Anmeldelser Bibelen i kortversjon

Tiltalende lettlest-versjon

"Så liten at den lett kan puttes i lommen, så lettlest at det er en fryd; så hendig og tiltalende er Bibelen i kortversjon slik Kjell Arild Pollestad presenterer den.(...)Denne versjonen er absolutt en berikelse i den norskspråklige bibelfloraen."

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"Pollestad har skapt ein bibel til lesing og nyting og til å forstå mykje europeisk kunst og kultur. Han har sin styrke i tekstflyten og forteljeevna.(...) På same måte som andre bibelomsetjarar har Pollestad gjeve oss ein samanhangande, konsistentog logisk tekst. Han har opphav både i grunntekst og omsetjar; han har navle. Som alle nyfødde er han vakker og tiltalande."

Magnar Kartveit, Dag og Tid

Til toppen

Bøker i serien