Gutten i den stripete pyjamasen (Innbundet)

Illustrert utgave

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 304
Illustratør: Jeffers, Oliver
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Boy in the Striped Pyjamas
Oversatt av: Aurstad, Tore
ISBN/EAN: 9788202526696
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 11 - 18
Omtale Gutten i den stripete pyjamasen

Gutten i den stripete pyjamasen er en helt spesiell historie om vennskap og om krigens grusomheter.

Siden romanen kom ut for over 10 år siden, har Gutten i den stripete pyjamasen blitt solgt i over 7 millioner eksemplarer verden over og den har blitt filmatisert. I denne nye utgaven har den kritikerroste illustratøren Oliver Jeffers bidratt med 37 to-fargede illustrasjoner, som kommenterer og utvider historien om gutten Bruno og det han opplever da han må flytte til Polen sammen med familien sin i 1942. På det nye stedet blir Bruno kjent med Shmuel. Han bor bak et høyt gjerde. De to blir venner og vennskapet får fatale konsekvenser.

«Et lite under av en bok»
The Guardian

«Mektig og opprørende (…) en like minnerik inngang til dette temaet som Anne Franks dagbok»
US Today

Oliver Jeffers er billedkunstner og forfatter. Hans kritikerroste bildebøker er oversatt til over 30 språk. Oliver har hatt utstillinger på bl.a. The Brooklyn Museum i New York, The Irish Museum of Modern Art i Dublin, The National Portrait Gallery i London, The Ulster Museum i Belfast, og Palais Auersperg i Wien. Oliver har mottatt en rekke utmerkelser, deriblant New York Times Best Illustrated Children’s Books Award, Irish Book Award, Texas Bluebonnet Award og United Kingdom Literary Association Award. Oliver vokste opp i Belfast i Nord-Irland. Han bor og arbeider nå i Brooklyn, New York. Les mer om Oliver Jeffers på www.oliverjeffers.com.

Til toppen

Flere bøker av John Boyne:

Om forfatter
John Boyne ble født i Irland i 1971. Han har skrevet ni romaner for voksne, fem for barn og unge, og en novellesamling. Gutten i den stripete pyjamasen ble en Sunday Times og New York Times bestselger, den var den mestselgende boken i Irland i 66 uker, og vant to Irish Book Awards, blant mye annet. Den ble med stor suksess filmatisert av Miramax, og over 7 millioner eksemplarer av boken har blitt solgt verden over. Johns andre romaner er også prisbelønte og internasjonale bestselgere. Hans romaner er utgitt på over 45 språk. Han er gift og bor i Dublin.