Arkitektens læregutt (Innbundet)

Forfatter:

Marius Middelthon (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 503
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The architect's apprentice
Oversatt av: Middelthon, Marius
ISBN/EAN: 9788281693555
Kategori: Romaner
Omtale Arkitektens læregutt

Arkitektens læregutt er en storslagen fortelling fra 1500- og 1600-tallets Istanbul, hjertet i det veldige osmanske riket. Tolv år gamle Jahan kommer til byen som elefanttemmer, og faller for sultanens skjønne datter. I palasset blir han tatt under vingene til sjefarkitekten Sinan og får være med på byggingen av noen av verdens mest fantastiske bygninger. Men farlige understrømmer truer hoffet og imperiet, og mektige krefter motarbeider arkitekten og hans læregutt.

Den tyrkiske forfatteren Elif Shafak har skrevet en vakker og uforglemmelig fortelling om kjærlighet og vennskap, om rå maktutøvelse og om vilkårene for menneskelig og kunstnerisk frihet. Romanen bygger på historiske hendelser, og er ikke minst en kjærlighetserklæring til sagnomsuste Istanbul, som i over to tusen år har vært den viktigste møteplassen mellom Europa i vest og Asia i øst.

Til toppen

Andre utgaver

Arkitektens læregutt
Bokmål Heftet 2017
Arkitektens læregutt
Bokmål Ebok 2016
Arkitektens læregutt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Arkitektens læregutt

«Shafak skriver vakkert og vondt, morsomt og trist, episk og lekent, alltid like elegant ... Intet mindre enn en imponerende roman ... Dette er absolutt vårens favoritt.»

 
Eva Myklebust, Fædrelandsvennen

«Ei bok å flytte inn i ... ein medrivande roman ... Her er det berre for lesaren å køyre på frå start og kjenne seg omslutta av det osmanske riket med duft og stank, intriger og begjær.»

Marta Norheim, NRK

«Historisk og lærerik roman - med en historie om kjærlighet, vennskap og makt fra 1500-tallet som absolutt også underholder.»

Camilla Norli, VG

Til toppen

Om forfatter

Elif Shafak ble født i Frankrike i 1971 av tyrkiske foreldre. Hun flyttet tilbake til Tyrkia i tenårene, og bor nå både i London og Istanbul med sin familie. Hun er Tyrkias mest leste kvinnelige forfatter og en engasjert politisk kommentator og foredragsholder. Bøkene hennes er utgitt i over 40 land, og hun skriver på tyrkisk og engelsk.

Shafak inspireres av både vestlige og østlige fortellertradisjoner i sine romaner, som også speiler hennes interesse for historie, filosofi, og politikk. Hun skriver litteratur som overskrider både fordommer, klisjeer og kulturskiller. Shafak har blitt tildelt den tyrkiske Melvana-prisen og The Turkish Novel Award og dessuten fått ærestittelen Chevalier of the Order of Arts and Letters. I tillegg til en rekke romaner og dokumentartitler, har hun skrevet for aviser som New York Times, Washington Times, Wall Street Journal, The Economist og The Guardian. Shafak har en mastergrad i kvinne- og kjønnsstudier og doktograd i statsvitenskap. Hennes avhandling «Islamic Mysticism and the Circular Understanding of Time» ble tildelt en pris av The Social Scientists Institute.

Les mer på www.elifshafak.com