Ansvarlig og lønnsom (Heftet)

Strategier for ansvarlige forretningsmodeller

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 268
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202394752
Kategori: Samfunnsvitenskap , Samfunn og debatt , Jobb og ledelse og Fagbøker
Fag: Bedriftsøkonomi, Etikk, Innovasjon, Organisasjon og ledelse, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Ansvarlig og lønnsom

Kan ansvarlighet forenes med økt lønnsomhet for en organisasjon? Og i så fall hvordan?

Ansvarlig og lønnsom utforsker hvordan organisasjoner kan utforme og innføre forretningsmodeller som både er ansvarlige og lønnsomme. Det krever at ansvar integreres i bedriftens forretningsmodell på en måte som fremmer virksomhetens evne til å skape, levere og kapre verdi.

Ansvarlighet omfatter både hvordan bedrifter kan ta ansvar for å skape positive effekter, og hvordan de har ansvar for å redusere negative effekter av forretningsdriften. Boken bidrar med et helhetlig rammeverk for å integrere ansvarlighet i bedrifters forretningsmodeller. Gjennom eksempler og teori gis leseren innsikt i hvordan slike endringer i forretningsmodellen – forretningsmodellinnovasjoner – kan gjennomføres i praksis.

Målgruppen for Ansvarlig og lønnsom er studenter og forskere innen økonomi og ledelse, samt ledere i privat, offentlig og frivillig sektor.

4 % av bokens omsetning går til UNICEF og deres prosjekt «Schools for Africa». Les mer om prosjektet.

Til toppen

Flere bøker av Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen:

Anmeldelser Ansvarlig og lønnsom
Om forfatter

Sveinung Jørgensen (f. 1973) er forsker, formidler og bærekraftseventyrer. Han er ansatt som førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet og Norges Handelshøyskole (NHH). Han er utdannet siviløkonom fra NHH og har doktorgrad fra Karlstads universitet. Jørgensen er en «prakademiker» som elsker å undervise, og han har flere styreverv. Sammen med Lars Jacob Tynes Pedersen har han utviklet flere kurs i bærekraftige forretningsmodeller - både på master og NHH Executive. Han forsker på smarte og bærekraftige forretningsmodeller og den fjerde industrielle revolusjon, og han jobber tett med bedrifter i inn- og utland. Jørgensen er en ihuga teknologioptimist som trives aller best når han er på farten, enten det er på joggetur eller på reisefot med de han er glad i. Les mer om arbeidet hans på www.JorgensenPedersen.no.

Lars Jacob Tynes Pedersen (f. 1979) er forsker, formidler og bærekraftseventyrer. Han er førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole (NHH), med doktorgrad fra samme institusjon. Sammen med Sveinung Jørgensen har han utviklet flere kurs i bærekraftige forretningsmodeller - både på masternivå og NHH Executive. Han forsker på smarte og bærekraftige forretningsmodeller og adferdsøkonomi, og han jobber tett med bedrifter i inn- og utland. Pedersen er også musiker og driver det lille (og bare sporadisk aktive) plateselskapet Powerblytt Records. Les mer om arbeidet hans på www.JorgensenPedersen.no.