Alle sanger handler om deg (Heftet)

Serie:  440

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 228
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 440
ISBN/EAN: 9788282884440
Kategori: Musikk
Omtale Alle sanger handler om deg

Alle sanger handler om deg består av entusiastiske og personlige essays om musikk. Noen går helt tilbake til barndommen i Bergen og den unge Lerches nesten selvutslettende forhold til a-ha og Morten Harket. Andre tar for seg senere helter som Prefab Sprout, Fiona Apple og Milton Nascimento. Det er også gjort plass til konsertopplevelser i USA, med blant annet St.Vincent, Beyoncé og Kygo. Og det løpes langt, i Los Angeles, med ambient på øret.

Ifølge Lerche finnes det ingen guilty pleasure i musikken. Bare pleasure. Vel så viktig som musikken vi kjenner og elsker, er de mer tilfeldige musikalske møtene utenfor komfortsonen. Det er heldigvis slik at musikk som noen kan finne ubrukelig kan bety alt for naboen, eller millioner av mennesker. Denne bokens tekster omfavner dette.

Til toppen

Andre utgaver

Alle sanger handler om deg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Alle sanger handler om deg
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Sondre Lerche:

Anmeldelser Alle sanger handler om deg

"Det er en bok med innsiktsfulle analyser av mye av den musikken Sondre Lerche setter høyest i livet, og han gjør det han kan for å sette ord på selve gleden musikken han elsker gir ham. (…) Musikkglede kan ikke overvurderes, og den er alltid subjektiv. Det er også derfor Sondres tekster er så gode, og så underholdende å lese."

 
Erik Valebrokk, erikvalebrokk.no

"Medisin mot gubbesmerter (…) Lerches lille bok om musikk, ung alderdom og gammel ungdom kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt (…) en naturlig forlengelse av Lerches musikalske kunstnerskap. Det er slentrende og autoritært, der hans opprinnelige veslevoksne stil er erstattet med en ung modenhet og åpenhet mot verden."

Audun Vinger, Dagens Næringsliv

"interessante essayer over hele linja (...) Lerche vever hele veien fine mønstre mellom egen biografi og musikken han til enhver tid tiltrekkes av. (...) Å skrive om musikk på denne måten er ikke lett. Derfor fortjener Lerche maksimal ros, fordi han i essay etter essay makter å gjøre tekstene spennende, selv om man i utgangspunktet ikke har noe nært forhold til artisten som beskrives."

Marius Lien, Morgenbladet

"Formidlingsgleden skinner igjennom på hver side, og mange vil (gjen)oppdage perler fra populærmusikken her (…) noe sier meg at det kommer flere bøker med musikalske gleder fra Sondre Lerches gitarfingre. Det håper jeg."

Eivind Buene, Klassekampen

"Mange ganger oppfyller Sondre Lerche det høyeste kravet til musikkjournalistikk: Det å fortelle leserne om noe spennende de ikke har hørt før. (...) ei bok som både gir et innblikk i Sondre Lerches egne musikalske verden, og som øker appetitten på å høre enda flere gamle plater som vi ikke har spilt på en stund, eller ikke hadde hørt i det hele tatt."

Geir Rakvaag, Dagsavisen

"Fornøyelig lesning tvers gjennom, og Lerche er virkelig en god skribent. (…) Jeg har kommet meg gjennom mange bøker om musikk, antageligvis alt for mange. Dette er en av de beste jeg har lest."

Arild Rønsen, Puls.no

"Lerche har tatt på seg misjonærkappen i sitt vellykkede forsøk på spre sin kjærlighet og entusiasme for musikken. (...) Mye av dagens musikksnakk virker overfladisk sammenliknet med Lerches dyptgående analyser. Han fremviser en ekstrem pophistorisk innsikt og formidler det hele med et velformulert språk og humoristisk mine."

Frida Urheim, Subjekt.no

"Dette er nerden og musikkelskeren Sondre Lerche i fri utfoldelse, og han skriver godt, uanstrengt og med snert om alt fra Kygo til Burt Bacharach. Essayene veksler mellom det faglig innsiktsfulle, det snerrende, det genuint begeistrede og det personlig anekdotiske."

Joakim R. Berthelsen, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Sondre Lerche (f. 1982) debuterte som artist i 2001 med albumet Faces Down, og har siden utgitt en rekke kritikerroste plater. En flue fløy er hans andre barnebok.

Bøker i serien