Salgs- og leveringsbetingelser


Salgs- og leveringsbetingelsene gjelder for alt salg av Cappelen Damms varer fra cappelendamm.no til våre kunder. Alle kunder som registrerer seg på cappelendamm.no, må bekrefte at de er kjent med våre Salgs- og leveringsbetingelser. For å handle på cappelendamm.no, må du være fylt 18 år.

Salgs- og leveringsbetingelsene for cappelendamm.no er bare tilgjengelig på norsk.

Forbrukerkjøp er blant annet regulert i forbrukerkjøpsloven, angrerettloven, markedsføringsloven, personopplysningsloven, e-handelsloven og kredittkjøpsloven. 

Bestilling

Din bestilling er bindende når ordren din er registrert hos oss. Vi er samtidig bundet av din bestilling hvis denne ikke avviker fra det som er tilbudt av oss på cappelendamm.no eller i vår øvrige markedsføring. Når vi mottar din bestilling, vil vi automatisk sende en ordrebekreftelse til deg på e-postadressen som du har oppgitt.

På cappelendamm.no er vi opptatt av å gi kundene god og korrekt informasjon om alle våre produkter, men vi tar forbehold om at skrive-/ trykkfeil kan forekomme, noe som kan innebære at vi ikke kan levere i henhold til informasjon gitt på cappelendamm.no eller i vår markedsføring. 

Utsalgspriser

Alle priser på cappelendamm.no er utsalgspriser fra forlaget. Prisene er inkludert merverdiavgift for varer der dette er aktuelt. Totalbeløpet for kjøpet vil fremkomme før bestilling godkjennes av kunden, og inkluderer da alle utgifter i forbindelse med kjøpet, samt porto- og ekspedisjonskostnader. 

Betaling

Du kan velge mellom tre ulike betalingsmåter:

 

  • Betaling med kredittkort - Visa eller MasterCard
  • Faktura
  • Payex-konto

 

Faktura følger med leveransen, og innbetaling fra kunden må være i samsvar med fakturaens beløp. Fakturaen må betales innen 14 dager. Ved manglende betaling vil vi sende ut en purring, deretter blir kravet sendt til inkasso.


 

NB! Alle kunder i utlandet må forhåndsbetale med Visa eller MasterCard.

 

Levering

Du vil normalt motta varen(e) du har bestilt på cappelendamm.no innen 3-8 virkedager etter at vi har registrert din ordre. Vi har risikoen for varene inntil du mottar disse.

Leveringsadressen er den samme som fakturaadressen.

 

Del-levering

Du vil kun motta faktura på de varene som du faktisk mottar. Er varer midlertidig utsolgt, vil vi ettersende disse så snart de er på lager med pålydende faktura for denne leveransen. Du belastes ikke for porto og ekspedisjonsgebyr på del-leveranser.

Har du forhåndsbetalt via Payex, så reserveres restbeløpet inntil varen(e) er kommet til lager, og vi vil da umiddelbart sende deg leveransen.

Etter at du har mottatt leveransen, bør du undersøke om varene er i samsvar med ordrebekreftelsen, om varene er blitt skadet under transporten, eller om varene ellers har feil eller mangler.

 

Retur og reklamasjon

Har du feilbestilt varer eller angrer på din bestilling, kan du returnere varene til SentralDistribusjon. Du må selv betale returporto hvis du angrer på din bestilling.

Er varen feilsendt, har fått en skade, eller du har fått varer du ikke har bestilt, vil Cappelen Damm betale din returporto. I følge Angrerettsloven kan du returnere varene innen 14 dager.

Dersom du ikke har mottatt angrerettskjema ved levering av varene, utvides returfristen til tre måneder. For at angreretten skal kunne gjøres gjeldende, må varen være levert oss i tilnærmet lik tilstand som du mottok den.

Varene sendes tilbake til SentralDistribusjon, om mulig i originalemballasje, sammen med angrerettskjema. Nærmere opplysninger om hvordan du benytter deg av angreretten, fremgår av angrerettskjemaet som ligger vedlagt i forsendelsen.

Angreretten gjelder ikke for lydbøker eller cd-er hvis forseglingen på denne er brutt.

Varene sender du i retur til:

SentralDistribusjon AS
0540 Oslo 

Personvern

Cappelen Damm AS har utarbeidet internkontrollsystemer og retningslinjer for behandling av personopplysninger, jfr. Personopplysningsloven.

Nedenfor følger en redegjørelse for Cappelen Damms retningslinjer for behandling av personopplysninger. Har du spørsmål eller synspunkter på dette, er du velkommen til å ta kontakt med oss per e-post.

Cappelen Damm AS arbeider for å ivareta din integritet på best mulig måte og benytter derfor kun personopplysninger som er saklige og relevante for å oppfylle våre forpliktelser overfor deg som kunde.

Når du registrerer deg som kunde
Nye kunder registreres med navn, adresse, telefonnummer og eventuelt hvilke kategorier kunden velger å motta informasjon om. Du vil ikke motta tilbud fra andre enn Cappelen Damm.

Behandling av informasjon om kunden
For å sikre god service og korrekt håndtering av kundeforholdet lagrer Cappelen Damm følgende opplysninger: navn, adresse, telefonnummer, produkt-, leverings- og betalingsopplysninger. Opplysningene benyttes for å kunne oppfylle våre forpliktelser overfor deg, samt opprettholde den service du forventer. Kun relevante og nødvendige opplysninger for å kunne administrere kundeforholdet oppbevares videre.

Opplysningene oppbevares og benyttes i den tiden du er kunde hos Cappelen Damm, samt en viss tid etterpå. Du er å anse som kunde hos Cappelen Damm inntil du har innfridd alle dine betalingsforpliktelser overfor oss. Så lenge vi registrerer en viss interesse fra din side, enten ved at du har takket ja til å motta nyheter på e-post eller handler fra våre nettsider, vil vi beholde ditt navn, adresse, telefonnummer samt markering for eventuelle kategorier du har ønsket nyheter på e-post om.

Kjennskap til og sletting av opplysninger
Du kan kontakte oss for å få vite hvilke opplysninger vi har lagret om deg per e-post. Skulle de være feilaktige, ufullstendige eller irrelevante, kan du kreve at opplysningene endres eller slettes.

Salgspant og tvister
Vi har salgspant i de leverte varer inntil kjøpesummen inkludert renter og omkostninger er betalt i sin helhet. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan du bringe saken inn for Forbrukerrådet i nærheten av der du bor. Alle tvister skal løses etter norsk rett. Bringes saken inn for domstolene, skal den avgjøres i ditt (kjøperens) verneting, det vil normalt si i nærheten av der du bor.