Forfatternyheter

Abonner på vår RSS-feed

< Forrige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Neste >

Møt høstens debutanter: Kjersti Bjørkmo

Kjersti Bjørkmo (1971) ble ved en tilfeldighet født på Vestvågøy i Lofoten, men vokste opp i Tromsø. Hun har studert i Bergen og bor nå i Oslo. I tillegg til å jobbe for stiftelsen Fritt Ord debuterer hun i høst med diktsamlingen Jeg har prøvd å bli venn med dyrene.

Møt høstens barnebokdebutanter: Ellisiv Solskinnsbakk

Ellisiv Solskinnsbakk (f. 1976) er fra Bodø, bosatt i Oslo og utdannet radiojournalist. Hun har jobbet i barneradio og i NRK Barne-TV, og har flere års erfaring som ansatt i barnehage.

100 år siden «mummimamma» Tove Jansson ble født

9. august var det 100 år siden den store finske multikunstneren Tove Jansson (1914-2001) ble født. Hun er kjent over store deler av verden som forfatter, tegneserieskaper, illustratør og maler. Bøkene hennes er oversatt til mer enn 34 språk.

Marius Nergård Pettersen vinner av fagpressens fotopris

Vår forfatter og fotograf Marius Nergård Pettersen er tildelt Fagpressens fotopris for en bildereportasje fra sin bok Oslos nære villmark. Fotoprisen vurderer nominerte fotoarbeider fra Fagpressens totalt 230 medlemsblader.

Møt vårens barnebokdebutanter: Elisabeth Helland Larsen

Elisabeth Helland Larsen (f. 1973) har skrevet boken Klovn, der hun gir tips om hvordan barn kan lage sitt eget klovnesirkus, sjonglere, balansere – og skape magi!

Andreas Viestad er tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2014

Andreas Viestad er tildelt Espelid Hovigs Matkulturpris 2014. Prisen ble delt ut under fagseminaret Kokebokens dag på Domkirkeodden torsdag 5. juni. Viestad mottok prisen sammen med Brynhild Lervang.

Møt vårens barnebokdebutanter: Alexander Løken

Alexander Løken (f. 1982) er en av vårens barnebokdebutanter med den kritikerroste boken Trollskallen, en original og spenningsfylt bok om norske troll.

Vigdis Hjorth tildelt UNI Europas Kulturpris

Forfatteren Vigdis Hjorth er tildelt UNI Europas Kulturpris. Hun blir tildelt prisen for boken «Leve posthornet» som ble utgitt i 2012. UNI Europa er en sammenslutning av 320 europeiske fagforbund og representerer over 7 millioner arbeidstakere i Europa.

Møt vårens debutanter: Maja Anette Flønes Monsen

Maja Anette Flønes Monsen (f. 1983) er fra Mo i Rana, der hun bor og arbeider som farmasøyt etter utlendighet i Tromsø, Oslo og Marseille. Hun er også redaktør for den frivillige organisasjonen Farmasøyter uten grenser (www.fugnorge.no).

Anne Sender tildelt Fritt Ords Pris for 2014

Anne Sender er tildelt Fritt Ords Pris 2014 for å ha løftet frem den jødiske minoritetens historie i Norge. I en årrekke har hun på en selvstendig og modig måte arbeidet mot antisemittiske holdninger og som jøde satt kritisk søkelys på den politikken som føres av israelske og palestinske ledere i konfliktområdet.

Møt vårens debutanter: Ragnar Enger

Ragnar Enger (f. 1986) er fra Hønefoss, men bor på Ås utenfor Oslo. Han er samfunnsøkonom og jobber i Finansdepartementet. I disse dager debuterer han med en skikkelig grøsser, krimromanen Krypet.

Møt vårens debutanter: Ann-Christin Gjersøe

Ann-Christin Gjersøe (f. 1975) bor i Vestfold der hun driver en over 350 år gammel gård sammen med sin mann. Hun er utdannet førskolelærer. For mange er hun kjent for romanserien Livsarven, som ble utgitt på herværende forlag i perioden 2006-2012. Serien var svært populær og består av i alt 36 titler.

< Forrige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Neste >