Forfatternyheter

Abonner på vår RSS-feed

< Forrige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Neste >

Møt vårens debutanter: Maja Anette Flønes Monsen

Maja Anette Flønes Monsen (f. 1983) er fra Mo i Rana, der hun bor og arbeider som farmasøyt etter utlendighet i Tromsø, Oslo og Marseille. Hun er også redaktør for den frivillige organisasjonen Farmasøyter uten grenser (www.fugnorge.no).

Anne Sender tildelt Fritt Ords Pris for 2014

Anne Sender er tildelt Fritt Ords Pris 2014 for å ha løftet frem den jødiske minoritetens historie i Norge. I en årrekke har hun på en selvstendig og modig måte arbeidet mot antisemittiske holdninger og som jøde satt kritisk søkelys på den politikken som føres av israelske og palestinske ledere i konfliktområdet.

Møt vårens debutanter: Ragnar Enger

Ragnar Enger (f. 1986) er fra Hønefoss, men bor på Ås utenfor Oslo. Han er samfunnsøkonom og jobber i Finansdepartementet. I disse dager debuterer han med en skikkelig grøsser, krimromanen Krypet.

Møt vårens debutanter: Ann-Christin Gjersøe

Ann-Christin Gjersøe (f. 1975) bor i Vestfold der hun driver en over 350 år gammel gård sammen med sin mann. Hun er utdannet førskolelærer. For mange er hun kjent for romanserien Livsarven, som ble utgitt på herværende forlag i perioden 2006-2012. Serien var svært populær og består av i alt 36 titler.

Møt vårens debutanter: Eli Fossdal Vaage

Eli Fossdal Vaage (f. 1984) er fødd i Leirvik på Stord, men oppvaksen i Bjørsvik ved Osterfjorden nord for Bergen. Ho har bakgrunn frå Skrivekunstakademiet i Hordaland, og hadde fleire dikt med i Cappelen Damms debutantantologi Signaler i 2010.

Møt vårens debutanter: Emil Bussoli Lund

Emil Bussoli Lund (f. 1978) kommer fra Oslo og er utdannet litteraturviter. Han debuterer i disse dager med romanen Norske edelstener, om den unge og vellykkede Victor Sommerfelt med bakgrunn fra «Beste vestkant».

Vårens debutanter: Kristin Lind

Kristin Lind (f. 1969) debuterer i vår med novellesamlingen Utid, der hun med overskudd, presisjon, originalitet og et dypt humoristisk alvor undersøker relasjoner og kommunikasjon mellom mennesker, eller fraværet av det.

Syv av forlagets bøker nominert til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur

Hel syv av forlagets bøker er nominert til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur 2013! I alt er 31 forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskaper nominert i de ulike priskategoriene for 33 ulike bøker.

Line Baugstø nominert til Sørlandets litteraturpris for sin biografi om Camilla Collett

Vår forfatter Line Baugstø er nominert til Sørlandets litteraturpris 2013 i klassen for sakprosa for sin biografi om Camilla Collett. Forfattere med tilknytning til Sørlandet utga mange kvalitetsbøker i 2013, og juryen har derfor hatt mange kandidater å velge mellom til årets pris. I år som i fjor deles det ut to priser, en skjønnlitterær pris og en pris for sakprosa.

Yulia Horst og Daria Rychkova er tildelt BolognaRagazzi Award for bildeboken Halens historie

Halens historie er noe så sjeldent som en helrussisk bildebokdebut utgitt i Norge. Nå er boken tildelt den høythengende prisen BolognaRagazzi Award Opera Prima (beste debut)!

Fem av forlagets bøker nominert til Kritikerprisens ulike klasser for 2013

Norsk kritikerlag har offentliggjort navnene på de nominerte til Kritikerprisen for beste voksenbok, Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok, Kritikerprisen for beste oversettelse og Kritikerprisen for beste sakprosabok for voksne for året 2013. Kritikerprisen for beste sakprosabok er en ny klasse som deles ut for andre gang i år.

Møt vårens debutanter: Ole Kristian Ellingsen

Ole Kristian Ellingsen (f. 1952) er en moden debutant. Selv om han ikke har skrevet bøker tidligere, har han jobbet med tekst mesteparten av sitt yrkesaktive liv. Til daglig er han nemlig tekstforfatter i reklamebyrået McCann. Frikjent er altså hans første roman, der han tar for seg til dels ukjente og fortiede sider ved norsk krigshistorie.

< Forrige  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Neste >