Nyheter: Skjønnlitteratur


William Landay Til Jacobs forsvar

Til Jacobs forsvar

Visestatsadvokat Andy Barber blir stilt overfor sitt livs mareritt da sønnen Jacob blir mistenkt for å ha drept en jevnaldrende gutt. Jacob sier han er uskyldig, og Andy tror ham. Det må han jo gjøre. Han er guttens far. Men hvor godt kjenner du egentlig ditt eget barn?

Robert Galbraith Når gjøken galer

Når gjøken galer

Første bok i en ny krimserie som J.K. Rowling skriver under pseudonym. Privatdetektiv Comoran Strike og hans skarpe sekretær Robin er vårt nye etterforskerpar. «Når gjøken galer minner meg om hvorfor jeg ble forelsket i kriminallitteratur i første omgang.» Val McDermid

Ragnar Enger Krypet

Krypet

Funnet av en drept jente i Nordmarka kaster politiet ut i en voldsom jakt etter gjerningspersonen. Oslo-politiet må ta utradisjonelle virkemidler i bruk for å for å finne den rette.

Ole Kristian Ellingsen Frikjent

Frikjent

Handlingen utspiller seg i vår tid, foran et bakteppe av virkelige historiske hendelser og personer. Dramatikken blir utløst av et forsvunnet kunstverk fra middelalderen som plutselig dukker opp i Norge.

Olivier Truc Førti dager uten skygge

Førti dager uten skygge

I Kautokeino er en hittil ukjent, flere hundre år gammel samisk tromme nylig returnert til et lokalt museum. Men trommen blir stjålet. Så dukker et lik opp med avskårne ører. Etterforskerne Klemet Nango og Nina Nansen blir satt på saken.

Margie Orford Pappas jente

Pappas jente

En seks år gammel jente forlater en ballettime og kommer på at hun har glemt å gi beskjed om at de skulle avslutte tidlig. Hun bestemmer seg for å vente, en time er ikke så lenge. Men bilen som kommer er ikke morens

A. C. Gjersøe Jernjomfruen

Jernjomfruen

I desember 1981 forsvant en ung mor sporløst fra hjemmet sitt utenfor Tønsberg. Tretti år senere forsvinner to nye kvinner fra samme distrikt; en av dem blir funnet død og ille tilredt i skjærgården. Ondskapen vender tilbake...

Belinda Bauer Nysgjerrigper

Nysgjerrigper

«De døde kan ikke snakke til oss," hadde Professor Madoc sagt. Men det var ikke sant. Nummer 19, liket som atten år gamle Patrick Fort utforsker i anatomistudiet, prøver å fortelle ham alt mulig.

Kristin Lind Utid

Utid

Med Utid har debutanten Kristin Lind skrevet en intens og original samling korte noveller der hun undersøker relasjoner og kommunikasjon mellom mennesker, eller fraværet av det.

Emil B. Lund Norske edelstener

Norske edelstener

Norske edelstener gir språk til et miljø og en mentalitet som sjelden har vært å se i norsk litteratur, et miljø som på den ene siden fremstår troverdig og innlevd, og på den andre siden har den klassebevisste stiliseringen som gir intensitet og overskudd.

Eli Fossdal Vaage Hekla myter

Hekla myter

På sitt unike vis skriver Eli Fossdal Vaage frem formødrenes historie og en felles kvinnelig arv. Diktene beskriver søsterskap på tvers av generasjoner.

Amalie Kasin Lerstang Europa

Europa

Europa er en lavmælt roman, skrevet i et stilisert og deskriptivt språk, om destruktive menneskers forsøk på å nå frem til hverandre.

Nyheter: Dokumentar og Fakta


Bernt Gran Hundreår med hodebry

Hundreår med hodebry

Etter 22. juli 2011 ble galskap og straff med ett noe som alle i Norge hadde en mening om. Men hva vil det egentlig si å være utilregnelig etter dagens lovverk, og hvordan har vi kommet frem til den definisjonen?

Brené Brown uperfekt

uperfekt

Denne banebrytende bestselgeren handler om hvordan det å våge å være modig endrer livet vårt for alltid. Mot til å være oss selv, til å stå fram slik vi er, med sårbarhet og skavanker, til å tro på at vi er gode nok som vi er.

The Flying Culinary Circus Taco

Taco

Målet med denne kokeboken er å gi inspirasjon til å gjøre neste tacomåltid enda litt bedre, ett skritt eller to nærmere det opprinnelige. Enda bedre tacos på uno-dos-tres!

Anja og Gro Hammerseng-Edin Anja + Gro = Mio

Anja + Gro = Mio

I snart halvannet år har Gro og Anja Hammerseng-Edin vært mammaer til lille Mio. I denne boken forteller en gripende og nær og personlig historie, men mest av alt er det en universell historie om å være forelder.

Anbjørg Sætre Håtun Å dele gir styrke

Å dele gir styrke

Ved å dele tanker om livet, både de vanskelige dagene og de gode dagene, kan vi gi hverandre styrke. Styrke til å mobilisere håp og styrke til å være takknemlig. Håtun viser i denne boken hvordan hun selv bevarte både livslyst og takknemlighet for livet selv på tunge dager.

Thomas Vestgården og Sigmund Aas Skammens historie

Skammens historie

Denne boken binder det hele sammen til en historie over norgeshistoriens mørkere sider. Forfatterne ønsker å utfordre den allmenne oppfattelsen av det uskyldsrene Norge. Nei, det er ikke typisk norsk å være god, det er typisk norsk å ha det godt.

Anita Krohn Traaseth Godt nok for de svina

Godt nok for de svina

Denne boken handler om hvordan en helt vanlig norsk jente uten ekstraordinære ambisjoner, ble leder. Den handler om å gripe mulighetene, vise hvem man er og tørre å stole på at man er god nok. Den handler om å lede andre, men ikke minst om å lede seg selv.