Nyheter: Skjønnlitteratur


Jaume Cabré Jeg bekjenner

Jeg bekjenner

En ambisiøs, storartede roman om livets mange store spørsmål: makt, ondskap, hevn, kjærlighet, skyld og tilgivelse.

Jesús Carrasco Under åpen himmel

Under åpen himmel

Under åpen himmel er fortellingen om et barns flukt i et området preget av tørke og styrt med vold. Moralen har forsvunnet samme vei som vannet og gutten må velge: å selv være utøver av den volden han har vokst opp med - eller om det finnes en annen vei.

 Vagant 2 - 2014

Vagant 2 - 2014

Vagants temaavdeling er denne gangen viet film og filmoffentlighet: filmtidsskrifter, filmkritikere, filmfestivaler og alternative produksjons- og visningssteder.

Ingvar Ambjørnsen Ut av ilden

Ut av ilden

Alexander Irgens er Norges krimkonge. Med sin serie om Stig Hammer har han også lagt store deler av det internasjonale krimpublikummet for sine føtter. Nå skal hans sjette roman, HØYE MØRKE MENN, lanseres i stor stil på Lillehammer.

Kristin Berget og Eivind Hofstad Evjemo (red.) Signaler 2014

Signaler 2014

Signaler er Cappelen Damms årvisse debutantantologi hvor unge, upubliserte forfattertalenter får stå side om side med etablerte forfattere. Antologien har siden 1986 fanget opp litterære talenter, og mange norske forfattere har startet sin litterære karriere i Signaler.

Yvette Manessis Corporon Når sypressene hvisker

Når sypressene hvisker

«Når sypressene hvisker er en rik og nyansert historie om en kvinnes sterke tilknytning til familien og til fortiden. Yvette Manessis Corporon skaper en vakker verden du sent vil glemme.» Emily Giffin, forfatter

Yahya Hassan Yahya Hassan

Yahya Hassan

Yahya Hassan tar med sine dikt et sterkt oppgjør med sin voldelige oppvekst, beskriver et liv som ungdomskriminell og utfordrer sin foreldregenerasjons verdier.

Ayana Mathis Hatties tolv stammer

Hatties tolv stammer

Hatties tolv stammer av Ayana Mathis var fjorårets mest helstøpte debut i USA. Den er en mektig fortelling om en sterk kvinne og hennes etterkommere.

Harlan Coben Seks år

Seks år

Seks år har gått siden Jake Fisher så Natalie, sitt livs kjærlighet, gifte seg med Todd. I seks år har han holdt seg unna Natalie, men da han kommer over Todds nekrolog klarer han ikke å holde seg unna begravelsen. Der får han et glimt av Todds kone … det er bare det at hun ikke er Natalie.

Nyheter: Dokumentar og Fakta


Per Egil Hegge (red.) Nina Witoszek

Nina Witoszek

Det er ikke nordmenns vis å skjemme bort innvandrere. Det skulle ha tatt seg ut. Følgelig kan selv ikke en internasjonalt kjent professor og skribent som Nina Witoszek (f. 1954) vente et festskrift til 60-årsdagen, når hun har et etternavn med både w og z og til tross for det bor i Norge. Men selvgjort er velgjort, så hun har skrevet det selv. Det var bare å velge ut artikler – fra et rikholdig arkiv.

Knut Olav Åmås (red.) Signatur

Signatur

I fjor gikk Cappelen Damm ut og etterlyste de skarpeste og mest originale unge forfatterne, med ambisjonen om å samle dem alle i én antologi. Sammen med redaktør Knut Olav Åmås, ville vi finne forfattere som skrev presist og kunnskapsrikt, som ikke var redde for å gripe an upopulære eller vanskelige problemstillinger. De beste svarene finner du nå i Signatur.

Glenn Greenwald Overvåket

Overvåket

Sommeren 2013 sjokkerte IT-teknikeren Edward Snowden en hel verden da han til avisen The Guardian lekket graderte opplysninger fra innsiden av det amerikanske etterretningssystemet.

Anita Krohn Traaseth Godt nok for de svina

Godt nok for de svina

Denne boken handler om hvordan en helt vanlig norsk jente uten ekstraordinære ambisjoner, ble leder. Den handler om å gripe mulighetene, vise hvem man er og tørre å stole på at man er god nok. Den handler om å lede andre, men ikke minst om å lede seg selv.

Thomas Vestgården og Sigmund Aas Skammens historie

Skammens historie

Denne boken binder det hele sammen til en historie over norgeshistoriens mørkere sider. Forfatterne ønsker å utfordre den allmenne oppfattelsen av det uskyldsrene Norge. Nei, det er ikke typisk norsk å være god, det er typisk norsk å ha det godt.

Susannah Cahalan Hjerne i brann

Hjerne i brann

Dette er beretningen om den 24 år gamle journalisten som i løpet av noen uker mister identitet, språk og hukommelse. Hun får en adferd preget av voldsomme anfall, hallusinasjoner, vrangforestillinger og angrep på mennesker rundt seg.

Agnethe Ellingsen 100-dagerskoden

100-dagerskoden

100-dagerskoden er boken for deg som skal starte i en ny lederstilling – som toppleder, mellomleder eller førstegangsleder. Boken hjelper deg med forberedelsene til et eventuelt stillingsbytte, og til å forvalte din nye rolle slik at du unngår alle fallgruvene en nytilsatt leder kan gå i.

Juliet Macur Spiral av løgner

Spiral av løgner

Spiral av løgner av New York Times-journalisten Juliet Macur er historien om oppturen og det endelige fallet til en av vår tids største idrettsstjerner, Lance Armstrong.