Nyheter: Skjønnlitteratur


Yahya Hassan Yahya Hassan

Yahya Hassan

Yahya Hassan tar med sine dikt et sterkt oppgjør med sin voldelige oppvekst, beskriver et liv som ungdomskriminell og utfordrer sin foreldregenerasjons verdier.

 Vagant 1 - 2014

Vagant 1 - 2014

«Skandinaviens bästa litteraturtidskrift! Den norska redaktionen har stor internationell utblick, och är ovanligt kritiskt pigg och nyfiken.» – Victor Malm, Expressen

Ingvar Ambjørnsen Ut av ilden

Ut av ilden

Alexander Irgens er Norges krimkonge. Med sin serie om Stig Hammer har han også lagt store deler av det internasjonale krimpublikummet for sine føtter. Nå skal hans sjette roman, HØYE MØRKE MENN, lanseres i stor stil på Lillehammer.

NoViolet Bulawayo Vi trenger nye navn

Vi trenger nye navn

Darling og vennene hennes lever i en brakkeby i Zimbabwe som kalles Paradise, som selvsagt ikke er i nærheten av å være noe himmelrike.

Maja Anette Flønes Monsen Fitta og havet

Fitta og havet

Diktene i denne samlingen kretser rundt samme smertepunkt, en elskede som er eller kan bli tapt. De berører også andre store tema som hav og seksualitet og er uredd, leken og markant.

Amalie Kasin Lerstang Europa

Europa

Europa er en lavmælt roman, skrevet i et stilisert og deskriptivt språk, om destruktive menneskers forsøk på å nå frem til hverandre.

Tor Åge Bringsværd Vår verden er dugg

Vår verden er dugg

Dette er en nydelig og fantasieggende fabelfortelling der den gode historien og ordet er selve hjertet. En spennende og medrivende fortelling om det å være menneske.

Eli Fossdal Vaage Hekla myter

Hekla myter

På sitt unike vis skriver Eli Fossdal Vaage frem formødrenes historie og en felles kvinnelig arv. Diktene beskriver søsterskap på tvers av generasjoner.

Terje Dragseth Solen sukker i min sko

Solen sukker i min sko

Med Solen sukker i min sko har Dragseth skrevet en leken og klok samling korte noveller, full av spekulativt overskudd.

Kristin Lind Utid

Utid

Med Utid har debutanten Kristin Lind skrevet en intens og original samling korte noveller der hun undersøker relasjoner og kommunikasjon mellom mennesker, eller fraværet av det.

Emil B. Lund Norske edelstener

Norske edelstener

Norske edelstener gir språk til et miljø og en mentalitet som sjelden har vært å se i norsk litteratur, et miljø som på den ene siden fremstår troverdig og innlevd, og på den andre siden har den klassebevisste stiliseringen som gir intensitet og overskudd.

Tash Aw Femstjerners milliardær

Femstjerners milliardær

Fem nyinnflyttere i Shanghai, den strålende men ubarmhjertige byen, er villige til å gjøre alt for at drømmene deres skal bli virkelighet.

Colum McCann Transatlantisk

Transatlantisk

Transatlantisk spenner over kontinenter og århundrer, og forener en rekke bemerkelsesverdige menneskeskjebner, både virkelige og oppdiktede.

Nyheter: Dokumentar og Fakta


Anita Krohn Traaseth Godt nok for de svina

Godt nok for de svina

Denne boken handler om hvordan en helt vanlig norsk jente uten ekstraordinære ambisjoner, ble leder. Den handler om å gripe mulighetene, vise hvem man er og tørre å stole på at man er god nok. Den handler om å lede andre, men ikke minst om å lede seg selv.

Susannah Cahalan Hjerne i brann

Hjerne i brann

Dette er beretningen om den 24 år gamle journalisten som i løpet av noen uker mister identitet, språk og hukommelse. Hun får en adferd preget av voldsomme anfall, hallusinasjoner, vrangforestillinger og angrep på mennesker rundt seg.

Bernt Gran Hundreår med hodebry

Hundreår med hodebry

Etter 22. juli 2011 ble galskap og straff med ett noe som alle i Norge hadde en mening om. Men hva vil det egentlig si å være utilregnelig etter dagens lovverk, og hvordan har vi kommet frem til den definisjonen?

Anbjørg Sætre Håtun Å dele gir styrke

Å dele gir styrke

Ved å dele tanker om livet, både de vanskelige dagene og de gode dagene, kan vi gi hverandre styrke. Styrke til å mobilisere håp og styrke til å være takknemlig. Håtun viser i denne boken hvordan hun selv bevarte både livslyst og takknemlighet for livet selv på tunge dager.

Brené Brown uperfekt

uperfekt

Denne banebrytende bestselgeren handler om hvordan det å våge å være modig endrer livet vårt for alltid. Mot til å være oss selv, til å stå fram slik vi er, med sårbarhet og skavanker, til å tro på at vi er gode nok som vi er.

Ulf Ellervik Ond kjemi

Ond kjemi

Bli med på en spennende vandring i kjemiens verden. Reisen begynner i det svovelstinkende helvete og ender i signalsubstansenes kjærlighetshimmel. Men som livet selv, har også kjemien en lyssky side. Her finner vi rusmidler, gifter, sprengstoffer og ond og brå død.

Usain Bolt Raskere enn lynet -- min selvbiografi

Raskere enn lynet -- min selvbiografi

Raskere enn lynet er en utrolig og morsom selvbiografi hvor Usain Bolt byr på seg selv med et bredt smil.

Mitchell  Zuckoff Fanget i isen

Fanget i isen

Bestselgerforfatter Mitchell Zuckoff gir oss historien om tre flyhavarier og mennene som overlevde dem - en medrivende krigshistorie om livskamp og heltemot i det arktiske isødet.

Juliet Macur Spiral av løgner

Spiral av løgner

Spiral av løgner av New York Times-journalisten Juliet Macur er historien om oppturen og det endelige fallet til en av vår tids største idrettsstjerner, Lance Armstrong.

Nina Hanssen og Anette Aarsland Pusten

Pusten

Boken Pusten er et resultat av et møte mellom Nina, som sliter med pusten i en hektisk hverdag og pusteekspert Anette. Begge er de nysgjerrige etter å lære mer om hvordan vi kan få et bedre forhold til pusten, og hvordan pusten virker i kroppen.

Thomas Vestgården og Sigmund Aas Skammens historie

Skammens historie

Denne boken binder det hele sammen til en historie over norgeshistoriens mørkere sider. Forfatterne ønsker å utfordre den allmenne oppfattelsen av det uskyldsrene Norge. Nei, det er ikke typisk norsk å være god, det er typisk norsk å ha det godt.

Bår Stenvik Bløff

Bløff

Juks og bedrag regnes ikke blant våre fineste ferdigheter, men uten dem ville vi ikke ha vært mennesker. BLØFF handler om hva vi oppfatter som ekte og falskt, og hvorfor vi er så opptatt av å skille mellom dem.