Yngvar Ustvedt
© Foto: Helen Eie

Yngvar Ustvedt

Omtale

Yngvar Ustvedt (1928-2007), dr. philos, virket som programredaktør i NRK fra 1978 til 1999. I tillegg til sin programskapende virksomhet for radio og fjernsyn skrev han en rekke bøker, hvorav følgende ble utgitt på Cappelen: Verre enn sitt rykte - Vikingene slik ofrene så dem (2004), Trankebar - Nordmenn i de gamle tropekolonier (2001), Djeveløya i Oslofjorden - Historien om Bastøy og andre straffeanstalter for slemme gutter (2000) og Slavene på Akershus - Historien om vårt strengeste fengsel (1999).

I tillegg skrev han blant annet bøkene Henrik Wergeland. En biografi (1994), Svartedauen (1985), Det skjedde i Norge, bind 1-4 (1978-93) og Verdensrevolusjonen på Hønefoss - En beretning om Leo Trotskijs opphold i Norge (1974), alle utgitt på Gyldendal.

Bibliografi

2016 - På tomannshånd med dikterne

2016 - På klingen

2016 - Henrik Wergeland - en biografi - 2

2016 - Henrik Wergeland - en biografi - 1

2016 - Inn i det ukjente

2016 - Slavene på Akershus

2016 - Svartedauen

2016 - Verre enn sitt rykte - vikingene slik ofrene så dem

2005 - Historiske øyeblikk

2004 - Verre enn sitt rykte

2004 - Christiania 1829

2001 - Trankebar

2000 - Djeveløya i Oslofjorden

1999 - Slavene på Akershus