Wera Sæther
© Foto: Are Siland

Wera Sæther

Omtale
Wera Sæther er født i 1945 i Gøteborg og oppvokst på Slemmestad utenfor Oslo. Siden debuten med en diktsamling i 1973 har hun skrevet i flere genre: lyrikk og prosa, både skjønnlitterær og dokumentarisk prosa; dessuten barnebøker og gjendiktninger.
Wera Sæther har reist mye, i Øst-Europa, i Midtøsten, India, Sentral-Afrika.
Anmeldelser
"Indisk idyll"
Kirsten Kalleberg, Barnebokkritikk.noUmas øyne
Bibliografi

2018 - Lavlandet

2017 - Se Europa

2009 - En annens navn i munnen

2006 - MammaRitahuset

2004 - Umas øyne

2002 - Inn i India

2002 - En annen dato et annet sted

2001 - Saras reise

2001 - Grønne mor Bukovina

2000 - Brent barn

1999 - Adresse i vinden

1998 - Denne krukken er knust

1998 - Støvets sønn

1997 - Om mitt hode var vann

1997 - Det uhørte Guatemala

1996 - Maisbarnebarna

1995 - Ruts bok 1989

1995 - Gudinnen med det skinnende sverdet

1994 - A for ansikt

1994 - Kan kamelene synge?

1994 - Rwandas øyne

1993 - I Naomis hus

1992 - I lys av døden

1989 - Jeg tar asken og går

1988 - I samme land

1988 - Rommet med det rare i

1988 - Berøring forbudt

1987 - Fravær Nærvær

1987 - Vi overlever ikke alt

1986 - Kjærlighetssang

1986 - Afrika, Ordfrika og andre hemmeligheter

1985 - Sol over gode og onde

1984 - Comiso, en klage

1983 - Hvit sol

1980 - Vei

1978 - Barnet, døden og dansen

1975 - Lovet være du søster Brød

1975 - Der lidelse blir samfunn

1974 - Kvinnen, Kroppen og angsten

1974 - Mellom stumheten og ordet

1973 - Barnet og brødet