Torbjørn Knutsen
© Torbjørn Knutsen

Torbjørn Knutsen

Omtale
Torbjørn Knutsen er professor i Internasjonal Politikk på Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelig universitet (NTNU) i Trondheim, og professor II ved Luftkrigsskolen. Han er Ph.D. i Internasjonale Studier fra Universitetet i Denver og er interessert i stormaktspolitikk, internasjonal politisk teori og årsaker til krig og fred. Han har bl.a. skrevet A History of International Relations Theory (1997), The Rise and Fall of World Orders (1999), Blodspor (2003), Ways of Knowing (sammen med Jonathon Moses, 2007) og Exit Afghanistan (sammen med Gjert Lage Dyndal, 2012).
Bibliografi

2007 - Ways of Knowing

2006 - Norsk utenrikspolitisk praksis

2003 - Blodspor

2002 - Global politikk

1999 - The Rise and Fall of World Orders

1998 - Virkelighet og vitenskap

1997 - Norges utenrikspolitikk

1997 - A History of International Relations Theory