Tor Obrestad

Tor Obrestad

Omtale
Tor Obrestad er en av våre mest sentrale forfattere.Han debuterte allerede i 1966, og har i over tretti år gledet oss med dikt, gjendiktninger, romaner og flere biografier.
Obrestad høstet mange lovord for biografien om Alexander Kielland, som ble en av de største salgssuksessene i 1996. I 1998 utgav han To par, en bok om brevvekslingen mellom Alexander Kielland og Louise og Viggo Drewsen.
Bibliografi

2017 - Sannhetens pris - Alexander Kielland - en beretning

2005 - Søk

2002 - Kvinnene i Casablanca

2001 - Krokodillen Alexander og navigatoren

2000 - Horoskop: fengsel

1998 - To par

1997 - Eld or blått

1996 - Dylan thomas-30 dikt

1996 - Sannhetens pris

1995 - Dikt i utval 1966 - 1994

1994 - Om Fred og nihil. Ei nylesing av Fred

1994 - Mimosa Myosotis Rosmarin

1993 - Menneske i vindens rike

1993 - Forsøk på å halda fast tida

1992 - Hulda

1991 - Arne Garborg

1990 - Anna Swirczszynska: Eg er kvinnfolk

1989 - Seks netter, seks dagar

1988 - Raymond Carver: Men sjela er også ein glatt dævel

1987 - Misteltein

1986 - Tenningar Skrivestykke gjennom 20 år

1985 - Kamelen i Jomarskogen

1982 - Sjå Jæren, gamle Jæren

1981 - Ein gong må du seie adjø

1980 - Reisa til bestemor

1979 - Vinterdikt

1978 - Giang Nam: Heimlandet mitt

1977 - Oljearbeidarar

1976 - Stå på!

1975 - Tolken

1974 - Stå saman

1973 - Sauda og Shanghai

1972 - Sauda! Streik!

1972 - Robert Bly: Utvalde dikt (medf.)

1971 - Mao Tsetungs dikt (medf.)

1970 - Den norske løve

1969 - Marionettar

1969 - Ho Chi Minh: Dagbok frå fengselet

1968 - Vårt daglige brød

1967 - William Blake: gjendiktning og essays

1966 - Kollisjon

1966 - Vind