Tone Kjærnli

Tone Kjærnli (f. 1954 i Oslo) er utdannet lærer med videreutdanning i drama og teater, og har i flere år jobbet med amatørteater, bl.a. som instruktør og teaterlærer i folkehøgskole. Hun bor nå på Nesodden og jobber i barneskolen. Tone Kjærnli debuterte som barne- og ungdomsbokforfatter i 1991 med Kysse, sa Heidi.

Anmeldelser

"Den lille tynne antologien er godt egnet til å gi ungene på mellomtrinnet både sug i magen og rødme i kinnene. Her er det skjelmske blikk, frekke utfordringer, flust i misforståelser, hjertebank, nesten kyss, helt ekte kyss og alle de gode og onde følelser som hører med (...) Tegningene framhever og understreker viktige elementer i tekstene på en slik måte at det stimulerer leserens egen billedskaping framfor å styre den."

Petra J. Helgesen, Barnebokkritikk.noWOW

”(…) dette er spennende og morsom lesning. Man blir lett dratt inn i historiene på en morsom måte. Det er mange som er litt forelsket eller lurer litt på hvordan det er å være det. Dette er en sikker vinner for leselystne og forelsket jenter og gutter.”

Tone Langseth Luth, Oppland ArbeiderbladWOW

"Med dybde og innsikt skildres femtenårige Kims sorg når kameraten dør i en ulykke, og han selv både påtar seg ansvar og føler seg beskyldt (...) Like dyktig er forfatteren på å skape et troverdig miljø av bipersoner og ungdomskultur generelt, med et svært godt språklig driv (...) Skal man velge en ungdomsroman med vennskap, savn og sorgprosess som tema er nok denne boken vanskelig å komme utenom."

May Grethe Lerum, VGDen mørke siden av månen

"Godt om ung sorg (...) Kjærnli har en ledig stil og skriver godt om den rungende ensomheten, raseriet og sorgen som Kim gjennomlever. Hun er formsikker og avslører glimtvis omstendighetene rundt ulykken (...) Boka er velfortjent nominert til U-prisen; ungdommens egen ungdomsbokkåring."

Maya Troberg Djuve, DagbladetDen mørke siden av månen

"Jeg liker boka veldig godt! Historien går virkelig inn på meg, og jeg hadde tårer i øynene flere ganger mens jeg leste."

Kristine Olstad (skoleelev), Hamar ArbeiderbladDen mørke siden av månen

"Sterk og fin roman."

Ragnhild Johansen, VardenDen mørke siden av månen

"Kjærlig om oldefar"

Hamar ArbeiderbladOldefars øye

Bibliografi

2012 - Kysse, sa Heidi

2009 - Dummedagen

2008 - Den mørke siden av månen

2008 - Kysse, sa Heidi

2007 - Oldefars øye

2006 - HJELP! Det er noen her ...

2000 - I Drømmen kan allting skje

1997 - Hundre tusen farligheter

1996 - Prinsesse farmor - og andre fortellinger

1996 - Jenta som ikke ville spise

1995 - Gutten med den magiske fiolin