Omtale

Terje Formoe er født i 1949 i Fredrikstad. Han er artist og forfatter. I 1983 utga han sin første barneplate, Livet er toppen. Der var Her kommer Julius den store slageren.

Kaptein Sabeltann så dagens lys høsten 1989. Manuset til forestillingen Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga ble skrevet samme høst. Stykket hadde premiere på dagtid i Kristiansand Dyrepark den 9. juli 1990. Første “nattforestilling” ble prøvd sommeren 1991 med stor suksess. Sommeren 1992 ble 11 nattforestillinger sett av ca 35 000. Siden det har over 1,4 millioner små og store sett forestillingene med Kaptein Sabeltann.

Dyreparken beslutter at de vil satse stort på Kaptein Sabeltann og bygger Kaptein Sabeltanns Verden i 2001 og i 2008 signerer Terje Formoe og Dyreparken en samarbeidsavtale med 30 års varighet. I 2012 ble Abra Havn, Kaptein Sabeltanns sjørøverlandsby åpnet. Her gis familiene mulighet til å bo i husene til de kjente sjørøverne.

Den aller første boka der Kaptein Sabeltann opptrådde var Kaptein Sabeltann og 24 andre sanger, utgitt på Hjemmets Bokforlag i 1993. Cappelen Damm utga den første boka om Kaptein Sabeltann i 2001, Kaptein Sabeltann og heksegryta, som var en myldrebok. Året etter kom den første billedboka, Pinky blir en av Kaptein Sabeltanns menn. Siden den gang har Cappelen Damm utgitt mer enn 25 titler om Kaptein Sabeltann.

Kaptein Sabeltann ble første gang presentert på TV i forbindelse med Spellemannpris-sendingen den 8. februar 1992. Samtidig ble CD/MC’en Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga lansert over hele landet. Utgivelsen var Norges mest solgte CD i 1993. I 1994 fikk Kaptein Sabeltann og Hemmeligheten i Kjuttaviga spellemanprisen for «Beste barneplate». Totalt har Kaptein Sabeltann-CD’er solgt mer enn 1,5 millioner eksemplarer siden 1992.

Som et samarbeidsprosjekt mellom bl.a TV 2 og Svensk Film ble det produsert en tegnefilmserie for TV og en kinofilm om Kaptein Sabeltann. Tegnefilmen hadde urpremiere på norske kinoer 2. juledag 2003. Den ble solgt til 20 land. Høsten 2010 ble tv-serien Kaptein Sabeltann – Kongen på Havet (26 episoder) spilt inn i Dyreparken. Serien ble laget i et samarbeid med NRK TV. I september 2014 var det storslått førpremiere på kinofilmen Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. Den fikk gjennomgående gode kritikker og ble sett av 370 000 på kino i Norge. Filmen er solgt til mer enn 110 land. Filmene, tv-serien og forestillingen fra Dyreparken har til sammen solgt over 1,5 millioner DVD’er i Norge.

I tillegg til å være opphavsmann på Kaptein Sabeltann så har Terje Formoe også en rik og innholdsrik karriere som visesanger. Terje Formoe debuterte med singlen Og hvis hun kommer hit/Midt i byen (CBS Records) i 1974 og ga ut sin første LP-plate i 1975, Beske Ballader og Blidgjort Blues (CBS). LP’en Scenespill kom på eget forlag (Labyrint) i 1980. Utgivelsen fikk svært gode kritikker. Redaktør Tor Olsen i musikkbladet Puls kåret Scenespill til «Årets norske plateutgivelse».

Terje Formoe har også skrevet tekster for en rekke norske artister: bl.a Sissel Kyrkjebø, Arve Opsahl, Trond Granlund, Grethe Kausland, Rune Larsen.

I oktober 2014 kom Den Blå Planeten digitalt på egen label, tidsnok til å bli nominert til Spellemannprisen for «Beste barneplate» i 2014. 30. januar i 2015 ble albumet lansert på CD. Samtidig annonserer Terje Formoe at han vil tilbake til de musikalske røttene sine. Han ønsker i tiden fremover å spille konserter for et voksent publikum igjen, både alene med gitar og med band. 11. mars 2015 ga han ut singelen Å leve som en første smakebit fra det Paris-innspilte albumet som kommer høsten 2016.

For utvidet informasjon og oversikt over alle utgivelser, se www.terjeformoe.no

Titler i salg

Viser 1 - 20 av 23

  1. 1
  2. 2
Bibliografi

2018 - Kaptein Sabeltann - Venner og fiender på de sju hav

2017 - Kaptein Sabeltann og sverdet (BC-utgave)

2017 - Kaptein Sabeltann - to historier i samme bok

2017 - Kaptein Sabeltann og sverdet

2016 - Kaptein Sabeltann lukter gull

2016 - Kaptein Sabeltann lukter gull - BC utgave

2015 - Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama - klistre-action

2015 - Kaptein Sabeltann 2 i 1 - Kaptein Sabeltann og Pinky på skattejakt i Kjuttaviga og Pinky og Sunniva i Kaptein Sabeltanns

2015 - Kaptein Sabeltann - Ai, Ai, kæpten!

2015 - Kaptein Sabeltann - Land i sikte!

2014 - Kaptein Sabeltann og skattekartet - BC utgave

2014 - Kaptein Sabeltann gaveeske

2014 - Kaptein Sabeltann og skattekartet

2014 - Kaptein Sabeltann – to fortellinger og åtte kjente sanger

2014 - Kaptein Sabeltann og blindpassasjerene - soft cover til BC

2014 - Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama - klistremerkebok

2014 - Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama - aktivitetsbok med klistremerker

2013 - Kaptein Sabeltann og blindpassasjerene

2013 - Kaptein Sabeltann, Pinky og Ravn i Abra havn

2013 - Pinky og Sunniva i Kaptein Sabeltanns verden (BC-utgave)

2013 - Kaptein Sabeltann - Den Sorte Dame

2012 - Kaptein Sabeltann - Pekebok

2012 - Kaptein Sabeltann, Pinky og Ravn i Abra havn

2012 - Kaptein Sabeltanns Puslespillbok

2012 - Kaptein Sabeltann og Pinky på den forheksede øya

2011 - Kaptein Sabeltann og Pinky på den forheksede øya

2010 - Pinky og Sunniva i Kaptein Sabeltanns verden

2010 - Kaptein Sabeltann og Pinky på skattejakt i Kjuttaviga

2009 - Kaptein Sabeltann og bokstavjakten

2009 - Miriams forheksede hus fra Kaptein Sabeltanns verden

2008 - Kaptein Sabeltanns 10 mynter av gull

2007 - Kongen på Havet - Kaptein Sabeltanns sangbok 2

2005 - Hiv o'hoi - snart er skatten vår! - Kaptein Sabeltann sangbok 1

2005 - Kaptein Sabeltann og Pinky på skattejakt i Kjuttaviga

2003 - Kaptein Sabeltann og Pinky på tokt med Den Sorte Dame

2002 - Pinky blir en av Kaptein Sabeltanns menn

2001 - Kaptein Sabeltann og heksegryta

1993 - Kaptein Sabeltann og 24 andre sanger