Sven Nordqvist

Sven Nordqvist er født i 1946 i Helsingborg, og har tegnet og malt i hele sitt liv. Han er utdannet arkitekt og har arbeidet som frilanser med reklametegning og har laget illustrasjoner til lærebøker, skjønnlitteratur, plakater og julekort. Siden 1975 har han arbeidet med egen grafikk.

Barnebokforfatter og egen illustratør ble han da han i 1983 vant Opals bildebokskonkurranse med ”Agaton Öman och alfabetet”. Det store gjennombruddet fikk han med sin neste bok ”Pannkakstårtan”.
Bildene i bøkene hans er både fargerike og fulle av små detaljer som gjør dem veldig festlige. Mye skjer i hvert bilde og det utspiller seg en hel verden av små figurer og ting som på sin måte kommenterer det øvrige hendelsesforløpet.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 45

Bibliografi

2020 - Se hva jeg kan! sa Findus

2017 - Gubben og katten: Findus leter

2016 - Kjenner du gubben og katten?

2013 - Katten flytter ut

2012 - På besøk hos Gubben og katten

2012 - Gubben og katten - Katten flytter ut

2012 - Gubben og katten og hanespetaklet

2011 - Lisa venter på bussen

2010 - Boka om Bosse

2010 - Julegrøten

2008 - Hvor er søsteren min?

2008 - Hattejakten

2007 - Minus og den store verden

2006 - Gubben og katten - Fisketuren

2005 - Gratulerer! I stedet for en blomst!

2005 - Bosses drosje

2005 - Bosse finner en stol

2004 - Findus' fødselsdagskalender

2004 - Da Findus var liten

2003 - Julegrøten

2003 - Gubben og katten og nissemaskinen

2002 - I stedet for en blomst

2002 - Gubben og katten - Et år med Pettersen og Findus

2002 - Gubben og katten på telttur

2002 - Gubben og katten - Kakling i kjøkkenhagen

2002 - Gubben og katten - Revejakten

2002 - Pannekakerøre

2000 - Juleeventyr

1999 - Den lange reisen

1996 - Gubben og katten og hanespetaklet

1996 - Det far gjør er alltid riktig

1989 - Gubben og katten får julebesøk

1987 - Hattejakten

1986 - Gubben og katten - Revejakten