Sven Nordqvist
© Danne Eriksson

Sven Nordqvist

Sven Nordqvist er født i 1946 i Helsingborg, og har tegnet og malt i hele sitt liv. Han er utdannet arkitekt og har arbeidet som frilanser med reklametegning og har laget illustrasjoner til lærebøker, skjønnlitteratur, plakater og julekort. Siden 1975 har han arbeidet med egen grafikk.

Barnebokforfatter og egen illustratør ble han da han i 1983 vant Opals bildebokskonkurranse med ”Agaton Öman och alfabetet”. Det store gjennombruddet fikk han med sin neste bok ”Pannkakstårtan”.
Bildene i bøkene hans er både fargerike og fulle av små detaljer som gjør dem veldig festlige. Mye skjer i hvert bilde og det utspiller seg en hel verden av små figurer og ting som på sin måte kommenterer det øvrige hendelsesforløpet.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 48

Bibliografi

2022 - På eventyr med Gubben og katten

2021 - Gubben og katten bygger en bil

2020 - Se hva jeg kan! sa Findus

2017 - Gubben og katten: Findus leter

2016 - Kjenner du gubben og katten?

2012 - På besøk hos Gubben og katten

2011 - Lisa venter på bussen

2008 - Hvor er søsteren min?

2007 - Minus og den store verden

2005 - Gratulerer! I stedet for en blomst!

2005 - Bosses drosje

2005 - Bosse finner en stol

2003 - Julegrøten

2002 - I stedet for en blomst

2001 - Gubben og katten - Da katten Findus var liten

2000 - Juleeventyr

1999 - Den lange reisen

1999 - Boka om Bosse

1997 - Gubben og katten - Katten flytter ut

1996 - Gubben og katten og hanespetaklet

1995 - Gubben og katten og nissemaskinen

1992 - Gubben og katten på telttur

1990 - Gubben og katten - kakling i kjøkkenhagen

1989 - Gubben og katten får julebesøk

1988 - Gubben og katten - Fisketuren

1987 - Hattejakten

1986 - Gubben og katten - Revejakten

1984 - Gubben og katten - Pannekakerøre