Stian Bromark

Stian Bromark

Stian Bromark er ansvarlig redaktør av Agenda Magasin. Han har bakgrunn fra avisene Ny Tid, Dagbladet og Dagsavisen, blant annet som kulturjournalist, kommentator, bokanmelder og debatt- og kommentarredaktør. Bromark har også jobbet som forlagsredaktør i Cappelen Damms dokumentaravdeling. Han har skrevet sju sakprosabøker, deriblant "Frykten for Amerika" (med Dag Herbjørnsrud), som ble nominert til Brageprisen i 2003, og 22. juli-boka «Selv om sola ikke skinner» (2012), som er oversatt til engelsk. Den siste utgivelsen er "Hjemreiser. Arven etter folkeutvekslingen mellom Hellas og Tyrkia", som utkom våren 2016. Stian Bromark har studert litteraturvitenskap, idéhistorie og skjønnlitterær skriving ved forfatterstudiet i Bø.

Anmeldelser

"Bromark lykkes, spesielt det det ser ut til at han virkelig har satt kreftene inn - i skildringene av AUF, Utøya, ungdommene og lidelsen. Selv om sola ikke skinner blir stående som en av de gode om temaet"

Frank Rossavik, MorgenbladetSelv om sola ikke skinner

"Når Stian Bromark kliner til, berører det sterkt og gir unik innsikt i enkeltmenneskers tanker, tvil, tro og tapsfølelser når de vakler mellom liv og død. "

Vidar Kvalshaug, AftenpostenSelv om sola ikke skinner

”Flere av disse fortellingene gjør det fysisk vondt å lese.”

Sven Egil Omdal, Stavanger AftenbladSelv om sola ikke skinner

”Ved å språkliggjøre erfaringer vi andre knapt orker å forestille oss, har Bromark bidratt til å avmystifisere galskapen og mane onde ånder vekk.”

Sten Inge Jørgensen, VGSelv om sola ikke skinner

"Under lesningens gang skjønner jeg mer av hvem vi var den aktuelle dagen i fjor. "Vi" er her å forstå som den norske befolkningen. De tilfeldig overlevende som her kommer til ordet utføre handlinger som er så hverdagslige at de kunne tilhørt hver og en av oss. De helt ulike reaksjonsmønstrene til de enkelte som ble utsatt for angrepet gjenspeiler de reaksjonene vi kunne fått hvis vi hadde vært i skuddlinjen.”

Knut Hoem, NRKSelv om sola ikke skinner