Sigrun Slapgard
© Tove K. Breistein

Sigrun Slapgard

Sigrun Slapgard (f. 1953), har bakgrunn som mangeårig journalist i NRK og har skrevet flere bøker. Hun har tidligere utgitt Krigens penn: ein biografi om Lise Lindbæk. For denne fikk hun Melsom-prisen som skal gå til en bok som «efter sitt innhold kan egne sig til folkelæsning og masseutbredelse». Krigens penn ble også nominert til Brageprisen. I 2007 kom den kritikerroste Dikterdronningen om Sigrid Undset, og i 2013 romanen Englestien, som fikk Nynorsk litteraturpris samme år. Dikterdronningen fikk svært gode anmeldelser. «Sakte, men sikkert opparbeider Sigrun Slapgard den nødvendige autoriteten», skrev Ingunn Økland i Aftenposten. I 2015 ga Slapgard ut romanen Maleren. VG omtalte den som en «Vakker og interessant roman med en solid historisk atmosfære.»

Bibliografi

2015 - Maleren

2015 - Maleren

2013 - Englestien

2011 - Paradishagen

2007 - Sigrid Undset: Dikterdronningen

2003 - Krig og løgn: drama i ti akter

1989 - Draumer i krysseld