Aksel Selmer
© Foto: © Ann Birgitte Tveiten

Aksel Selmer

Aksel Selmer er født i 1958 og oppvokst i Molde, og har i mange år bodd på Lillehammer. Nå er han bosatt i Kristiansand. Han debuterte i 1992 med diktsamlingen Hit skulle det ha kommet noen flere og har siden gitt ut en diktsamling til, samt en rekke romaner for voksne og to for barn/ungdom. Romanene Bomvokteren (2013) og Ekspeditøren (2015), som begge regnes som cli-fi (klima-fiksjon) fikk han strålende kritikker for både i Norge og i Danmark, det samme med romanen Kniv og gaffel (2002). Pressen har også skrevet begeistret om Bedringens vei (2010) og Syklisten (2014).

Aksel Selmer har også holdt en rekke skrivekurs for voksne, blant annet under Norsk Litteraturfestival (Sigrid Undset-dagene), nå underviser han på Skrivekunstlinja på Nansenskolen på Lillehammer. Dessuten har han gitt ut en Sykkelguide for Lillehammer, Øyer og omegn i 2003, Boka om Birkebeinerrittet høsten 2004 og Styrkeprøven – den lange veien hjem om sykkelrittet Trondheim-Oslo i 2005.

Titler i salg

Viser 1 - 22 av 22

Anmeldelser

"På merkverdig vis er dette en utrolig morsom roman. Feelgood er et understatement."

Emil Otto Syvertsen, FædrelandsvennenSyklisten

"(...)en fortelling som blir bare bedre og bedre jo lenger ut i handlingen man kommer.(...) Selmer skriver tilgjengelig. Jeg liker hans korte og lesbare setninger. Hans nærmest lyriske prosa kler melankolien i fortellingen."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenSyklisten

"Myte og realisme sammenføjes i Aksel Selmers fascinerende Bomvogtersken. Det er en på én gang mytisk og genkendelig verden."

Jeppe Krogsgaard Christensen , Berlingske TidendeBomvokteren

Bomvogtersken” er en lige dele smuk, sælsom og grum fabel fra virkelighedens overdrev. Og så er den fantastisk flot skrevet og oversat. De korte, nøgne sætninger er blottet for føleri og understøtter eminent det prunkløse hændelsesforløb med de foruroligende undertoner."

Jyllandsposten, Christian MøgeltoftBomvokteren

(...)man har vist gjort det til en specialitet hos det lille forlag at finde og udgive overset kvalitetslitteratur fra udlandet. Dertil hører Bomvogtersen."

Arne Hardis, WeekendavisenBomvokteren

"Bomvokteren er ein fascinerande roman, mellom anna om å overleve, om å ta utfordringar, om å vere fattig og totalt utlevert til andre menneske, om å leve i skjeringspunktet mellom to verder."

Bjarne Tveiten, FædrelandsvennenBomvokteren

"Aksel Selmer har skrive ein flott roman. Det er på tide at det lesande publikum oppdagar denne forfattarskapen."

Oddmund Hagen, Dag og TidBomvokteren

"Det er det subtile og uforløste i Bomvokteren som appellerer. Det at man ikke helt vet, vekker en blandet reaksjon av vemmelse og begeistring – og det er forfriskende i ny litteratur."

Thea Urdal, DagsavisenBomvokteren

"Presist og underholdene skildrer han tragedier og trivialiteter, begjær og avmakt, panikk og forelskelser.(...) Selmers prosa er ujålete, konkret og god. Personskildringene er treffende."

Maja Djuve Troberg, DagbladetBedringens vei

"Også i denne romanen anar vi ein stilsikker og stødig forfattar som handsamar stoffet sitt med stor innsikt og elegant litterær klo.(...)Han eig denne sjeldsynte evna til å målbere eit anna språk som ligg under det direkte sagde."

Arne Ruset, Romsdals BudstikkeBedringens vei

Men forfatteren viser først og fremst at han er en god menneskekjenner. Med overbevisning gir han stemme til både menn og kvinner i ulike aldre og livssituasjoner. (...) Dette er en innsiktsfull, litt tragikomisk og velskrevet bok om livet i en småby.

Kjersti Haugtrø, Gudbrandsdølen DagningenBedringens vei

En hund i øret" tilbyr morsom lesning, med en forteller og hovedperson blottet for ethvert alvor og - tilsynelatende i alle fall - blottet for enhver innsikt i seg selv og sitt eget liv..... "Aksel Selmer gjennomfører sitt romanprosjekt med konsekvens, og til tider går han mesteren i denne type skildringer - Erlend Loe - en høy gang." "Les og le!"

Hans H. Skei, AftenpostenEn hund i øret

"Kort sagt - anbefalelsesverdig lesning av en solid og språkbevisst forfatter."

Cathrine Krøger, DagbladetKniv og gaffel

Forfatteren Aksel Selmer vet ganske mye om kjærlighet. Det var nok derfor han skrev denne boka. Det eneste som er dumt med den, er at den er så veldig rask å lese! Men jeg kommer til å huske den lenge."

Merete N. Netteland, Østlendingen