Rune Tuverud

Rune Tuverud

Rune Tuverud er født i 1959, i Mysen. Han er oppvokst forskjellige steder i Oslo: Vålerenga, Nydalen, og Frysja. I voksen alder har han bodd forskjellige steder i Norge; Tromsø, Oslo, Vengsøy, Bergen, Hagavik, Mysen, samt noen år i Landskrona i Sverige. Han har studert litteratur i Bergen. Han debuterte med diktsamlingen FANEFLUKT i 1986, og har siden utgitt åtte diktsamlinger. I tillegg har han utgitt dikt for barn og ungdom. Og i 1991 mottok han Hartvig Kirans minnepris for sitt forfatterskap.

Anmeldelser

"Utvalget er bra og får forhåpentligvis nye lesere interessert i en poet som er verd å følge, som ikke smykker seg med metaforer i utide og som aldri er vanskelig å lese."

Truls Horvei, Haugesunds Avisdette blinde juvet av lys

"Men du verden hvor det beveger seg i de beste diktene hans. Og hvor finthan får frem lyskraften mot en bakgrunn av skygger, og vingekraften.

Knut Ødegård, Vårt Landdette blinde juvet av lys

"Antologien er en fin samling dikt som det er godt å lese. Det er riktig at de er lavmælte, men de griper oss på en overbevisende måte. Her er situasjoner der de fleste vil kjenne igjen, observasjonene er presise og billedspråket nyskapt."

Margoth Hovda-Lien, Nordlysdette blinde juvet av lys

Bibliografi

2015 - Foran Orion

2011 - dette blinde juvet av lys

2007 - Bivirkninger

2001 - Vinden fra Kodan

2000 - Hva skal du bli?

1999 - Hinterland

1998 - Robin Hood Hills

1997 - Nødvendigheten av huskelapper

1994 - Lettmatros

1992 - Hendelser, beskjeder

1991 - En ting til

1989 - Begynnelser