Ronnie M.A.G. Larsen
© Foto: Tor Orset

Ronnie M.A.G. Larsen

Ronnie M.A.G. Larsen (f. 1971) er fødd og oppvaksen på sunnmørsøya Giske. I 2008 debuterte han med novellesamlinga OFFA. Ronnie er utdanna filmregissør/manusforfattar og har spelt perkusjon i The Margarets.

Last ned flere bilder av forfatteren
Ronnie
Ronnie2
Ronnie sv/h
Ronnie farger

© Fotograf: Tor Orset (Ronnie og Ronnie2)
© Fotograf: Thomas Brun (Ronnie sv/h og Ronnie farger)

Anmeldelser

"Best er forfatteren kanskje i sine skildringer av barn, der han viser sterk evne til innlevelse i de smås sinn og vesen. De voksne er mer sett utenfra, og karakteriseres først og fremst ved hjelp ytre trekk og særheter. Likevel er det ingen ting å si på fantasien til Larsen, handlingen streker seg fra det muntre til det morbide - men hele veien med et skjevt flir i skjegget."
 
Sindre Hovdenakk, VGOffa
" Fin humor, både i gapskratt- og underfundighetsklassen"
Terje Stemland, AftenpostenOffa
"Mye varme og mye humor i folkloristisk skildring fra havgapet".
Cathrine Krøger, DagbladetOffa
"Fordi forfatteren gir de bisarre, originale historiene allmennmenneskelige og gjenkjennelige trekk, blir boka mer enn hjemstavnsdikting og lokallitteratur. Rett og slett fornøyelig lesing."
Finn Stenstad, Tønsbergs BladOffa
"Alt saman sett med eit skrått og usentimentalt blikk, skrive i eit kjapt og effektivt språk med raske sceneskifte, og sjølv om fleire av historiene fører tanken mot noko revy-aktig eller mot stand-up komikk, skjemmer det aldri historiene meir enn at ein ser tydelig alvoret som ligg under. Ronnie Larsen har levert ein god debut."
Oddmund Hagen, Dag og TidOffa
"OFFA – forteljingar frå ei øy er ei debutbok med eit rikt utval ironisk-humoristiske karakteristikkar og observasjonar..Skildringane er treffsikre og sikkert smertefullt gjenkjennelege for mange."
Audun Sjøstrand, Bergens TidendeOffa
Terningkast 4 "Larsen skriver lettlest nynorsk. Han bruker gjerne korthugde perioder, uten at språkrytmen blir stakkato av den grunn. Det hviler en muntlig fortellerstil over det hele, omtrent som historier som fortelles rundt leirbålet. Forfatteren har sans for en finurlig, lett surrealistisk humor, og han evner ofte å gi storyen en overraskende vri, stundom litt à la Roald Dahl."
Geir Løvli, Fredriksstad BladOffa