Pija Lindenbaum

Pija Lindenbaum

er født og oppvokst i Sundsvall. Hun har skapt en lang rekke bildeboksuksesser. I 1991 fikk hun Sveriges Bokhandlermedhjelper-pris, og samme år ble hun tildelt Expressens Heffaklump. Hun har også fått New York Times´ pris for årets beste bildebok, og hun er blitt valgt til Årets Illustratør av barnebokmessen i Bologna.

"Gitte og gråulvene" ble tildelt den svenske barnebokprisen Augustpriset 2000. Pija Lindenbaums bøker er oversatt til mange språk, bl.a. engelsk, tysk, japansk, fransk, hollandsk, dansk og finsk.

Anmeldelser

"Gitte er tilbake! Etter åtte år uten ny Gitte-bok fra den svenske forfatteren og bildebokkunstneren Pija Lindenbaum, har hun nå endelig laget en ny fortelling om den forsiktige, hjertevarme vesle jenta (...) Pija Lindenbaum har evne til å framstille enkle hverdagshendelser på en måte som får oss til å fatte dramatikken i dem. Hun får oss til å se det gjennom Gittes øyne. Og samtidig er det framstilt sånn at vi også kan ha vårt voksenperspektiv, og glede oss over detaljer i teksten eller bildene, som får oss til å smile gjenkjennende (...) Vi kan altså trygt slå fast at Pija Lindenbaum ikke bare hviler på sine laurbær (for eksempel Elsa Beskow-plaketten, New York Times utmerkelse for beste bildebok i 1993, Augustprisen, Astrid Lindgren-prisen og Emilprisen), men fortsetter å øse av sitt overflodshorn.

Marianne Lystrup, Vårt LandGitte gjemmer seg

“(…) en nattlig odyssé gjennom et fargesprakende og frodige bildelandskap.”

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnSiv sover seg bort

“Pija Lindenbaums nya bok fascinerar alla åldrar (…) Pija Lindenbaum är just nu ett av den svenska litteraturens mest självklara genier.”

Björn Wiman, ExpressenSiv sover seg bort

Bibliografi

2020 - Barnas Beste: Godnattboken

2012 - Gitte gjemmer seg

2010 - Siv sover seg bort

2008 - Kenneth og dokkene

2008 - Den store boka om Gitte

2007 - Lille-Zlatan og kule onkel Tommy

2006 - Da Åkes mamma glemte alt

2004 - Gitte og elgbrødrene

2004 - Hva sier dyrene?

2003 - Gitte og sydensauene

2001 - Gitte og gråulvene