Patrick Ness

Patrick Ness er en amerikansk-britisk barnebokforfatter bosatt i London, best kjent for Monsters of Men og Monsteret kommer. Han mottok Carnegie Medal in Literature for begge bøkene.

Anmeldelser

"Det finnes bøker som river ned alle forsvarsverker. Og da sitter man der, alene med boka og sitt eget hjerte.(...) Denne boka bare er, styggvakker og kraftig. Den er bare urokkelig lojal mot sin tretten år gamle hovedperson, hans innerste tanker og komplekse følelsesliv. I siste instans er den derfor også dønn lojal mot leseren. Jeg tror det er derfor denne boka grep meg så voldsomt. Denne unge hovedpersonen angår meg. Monsteret også. Som forfatter av «Monsteret kommer» legger Patrick Ness lista for litteratur for unge lesere vidunderlig høyt."
Tyra Teodora Tronstad, KlassekampenMonsteret kommer
"Monsteret kommer er en vakker, engasjerende og sterk bok om barnets fortvilelse når mor dør (...) Når en lettrørt leser kommer mot slutten av denne boken bør hun kanskje gjøre som Gro Harlem Brundtland og ha en skrap stein å presse foten mot i skoen, for fortellingen – eller fortellingene – er virkelige medrivende og rørende. Jeg blir dratt inn i det følelsesvare, hudløse universet som er etablert. ”Fengslende … kraftfull og imponerende,” er Philip Pullman sitert å ha sagt på bokens omslag. Det er lett å si seg enig i det."
Inger Østenstad, Barnebokkritikk.noMonsteret kommer