Ninni Schulman
© Foto: Anna-Lena Ahlström

Ninni Schulman

Ninni Schulman er født i 1972 og vokste opp i bygda Lesjöfors i østre Värmland. Siden 1995 har hun arbeidet som journalist, blant annet i Värmlands Folkblad, Se & Hör og Expressen. I dag bor hun i Stockholm, men tilbringer sommerferiene på familiens torp utenfor Hagfors, området der handlingen i krimserien om journalist Magdalena Hansson foregår.

Se alle tilgjengelige utgaver i serien om Magdalena Hansson her.

Bare deg er en frittstående spenningsroman som har fått strålende anmeldelser i Sverige.

Titler i salg

Viser 1 - 33 av 33

Anmeldelser

"Ninni Schulman er en av de mest spennende svenske krimforfatterne akkurat nå (...) En god historie med gode, troverdige karakterer."

Liv Lysaker, LO-AktueltVelkommen hjem

"Schulman kan sitt håndverk. Romanen er spennende og velskrevet, med et godt og troverdig persongalleri, og en historie som illustrerer hva som foregår under overflaten i et lite samfunn.
"Velkommen hjem" er en meget anbefalelsesverdig krim."

Beate Ellingsen, Heartart bloggVelkommen hjem

" ... gamle konflikter blir som nye og nye konflikter oppstår. Det er overraskende gjenkjennelig for alle som har gått på skolen. Magdalena Hansson forsøker som vanlig å finne morderen før politiet.

Dagens NyheterVelkommen hjem

"Dette er en spennende historie og jeg tror de fleste av oss kan kjenne seg igjen i hvordan en skoleklasse fungerer og hvilke mekanismer som gjør noen til ledere og andre til ofre."

ÖlandsbladetVelkommen hjem

" som så ofte i Ninni Schulmans bøker er alt fra intrige og miljø til personportretter så dypt forankrede i en troverdig hverdagsstemning at man som leser hele tiden kjenner seg midt i begivenhetenes sentrum. Og i Velkommen hjem er dette sentrumet både spennende og ubehagelig."

ÖstgötacorrespondentenVelkommen hjem

"Vellykket hverdagsspenning. (...) Ninni Schulman kan virkelig kunsten å fortelle en historie og femte bok om Värmlandsjournalisten Magdalena Hansson er intet unntak ... frykten er til å ta og føle på. Men det som imponerer mest er hvor sterkt Ninni Schulman treffer i sine beskrivelser av hverdagslivets dramatikk."

"Ninni Schulman debuterte med «Jenta med snø i håret», som fikk glimrende omtaler. Oppfølgeren «Gutten som sluttet å gråte» står ikke tilbake for den flotte debuten, og er en svært spennende, velskrevet og gjennomført krim."

Liv Lysaker, LO Aktuell

"Ninni Schulman overrasker med en veldig god debutroman i en trangbodd og krevende sjanger (...) en jevn og god pageturner der mellommenneskelige relasjoner (...) er viet større plass en mord og mørke gjerninger uten at krimnerven er svekket av den grunn."

 
Frode Hermanrud, Oppland ArbeiderbladJenta med snø i håret

"Dette er ikke en krim som oser av action og bestialske mord. Den er likevel spennende, ikke minst på det menneskelige plan. Og forbrytelsene som avdekkes er av et slikt kaliber at man blir sittende og måpe, samtidigsom jeg tror på handlingen og plottet."

Ragnhild Malfang, Romerikes BladJenta med snø i håret

"Dette er en god krim, med et godt og variert språk. Personene trer levende ut av boksidene. Du blir kjent med dem, du blir glad i dem, eller du av skyr dem. Alle følelsene får du ut, og det er jo nettopp slike bøker vi skal lese. Anbefales."

Liv Gade, FamilienJenta med snø i håret

"Jenta med snø i håret har spenningen og nerven som man forventer å finne i en god krimbok."

Thorstein Buer, TelemarksavisaJenta med snø i håret

Bibliografi

2020 - Bare deg

2017 - Velkommen hjem

2016 - Vår egen lille hemmelighet

2016 - Gutten som sluttet å gråte

2014 - Jenta med snø i håret

2014 - Svar hvis du hører meg

2013 - Gutten som sluttet å gråte

2012 - Jenta med snø i håret