Markus Midré
© Foto: Tove Sivertsen

Markus Midré

Markus Midré (f. 1975) er oppvokst i Oslo og utdannet statsviter. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Teori om tusen skygger. Siden det har han gitt ut flere diktsamlinger og romaner, og i 2006 ga han ut sin første barnebok Gordon blir uteligger.

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Anmeldelser

"Ønsker du at 13-åringen skal begynne å lese? Prøv å legge Muren på nattbordet hans. Og hennes."
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt LandMuren
"Den poetiske, lavmælte teksten og de detaljerte bylandskapene tegner i fellesskap frem et stillestående og urovekkende univers. (…) Hartbergs detaljrike tegnestil kan minne om Christopher Nielsens To trøtte typer eller Øystein Rundes Margarin. De dystopiske illustrasjonene får dermed en burlesk undertone, et element som understreker det absurde og Kafka-aktige ved de mange møtene Dag har med andre mennesker. (…) De voldsomme mengdene med folk, hus og maskiner både i illustrasjon og tekst forteller oss stadig at hvert enkelt menneske er forsvinnende lite og betydningsløst. (…) Dermed kan romanen leses som en politisk kommentar til situasjonen i Midtøsten eller den vestlige befolknings apatiske aksept av status quo. Men her er ingen gjennomførte analogier, og for meg er Muren først og fremst et sterkt portrett av likegyldigheten."
Petra J. Helgesen, Bergens TidendeMuren
"Tenk deg en blanding av Enki Bilals, Christopher Nielsens, Gilbert Shelters og Pushwagners bildeverden, og av George Orwells tekst, av film og vår nære historie, så nærmer du deg Flu Hartbergs og Markus Midrés Muren – en bilderoman. (…) Teksten kler godt Flu Hartbergs tegneserieinspirerte illustrasjoner som skiller markant mellom den karikert frikete typen Dag, som står i kontrast til det detaljerte metropolis han beveger seg rundt i sammen med maurslukeren sin. (…) Muren er interessant på mange plan både for ungdom og godt voksne, med sine pekere til historie og annen populærkultur"
Anne Schäffer, Barnebokkritikk.noMuren

Bibliografi