Maren Agdestein

Maren Agdestein (1982-) er medieviter og frilanser. Hun har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen, og gikk ut fra Forfatterstudiet i Bø i 2006. Hun blogger på Spillpikene.no, og jobber som dataspillanmelder.

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Anmeldelser

"Over 135 sider tar Maren Agdestein og Bår Stenvik for seg dataspillets historie, men ikke i en form vi vanligvis forbinder med lærebøker. På magisk vis blir Kim og katta Ludo trukket inn i spillenes verden, der de lekent leder oss gjennom tiår med digital moro. Takket være Rune Markhus' fantasirike og tematisk passende strek, pakkes hele historien inn i en form som vekker oppmerksomhet."
Snorre Bryne i spalten Kulturtipset, DagbladetDataspill
"Boka er full av sjarmerende tegninger som på en super måte illustrerer de ulike temaene teksten tar opp. [...] Tekstmessig henvender boka seg til yngre ungdom og barn, mens selve innholdet, dataspillenes historie, er vel så aktuelt for de av oss som har trådd inn i de voksnes rekker. [...] I tillegg til selve spillhistorien, har forfatterne også flettet inn en rekke mindre faktabiter. Disse er både underholdende og morsomme, og vel verdt å få med seg."
Kjersti Stuestøl, Gamer.noDataspill
«Dataspill» føst og fremst underholdende lesning (...) fordi boken på snedig vis lar illustrasjon og tekst gå hånd i hånd gjennom en tenkt gjennomgang av dataspillhistorien. Rune Markhus sine illustrasjoner må ta en stor del av æren her, men også Agdestein og Stensviks tekst er til tider morsom lesning (...) «Dataspill» er en bok både forfatterne, illustratøren og forlaget kan være stolte av. Nå gjelder det bare å finne ut hvordan vi skal klare å få boken til å bli pensum i barneskolen (...) dette er en bok både forfatterne, leserne og alle spillentusiaster i Norge bør ta til sitt hjerte. I ET NØTTESKALL Original prestentasjon, strålende godt illustrert Underholdende: Vår anmelder mener Maren Agdestein og Bår Stenviks «Dataspill» er både opplysende og underholdende og at boken bør bli pensum i barneskolen
 
Frode Singsaas, AdresseavisenDataspill
En god introduksjon til dataspillenes historie (...) flotte og fargerike illustrasjoner signert Rune Markhus og tilhørende artikler med ulike spilletema, kronologisk organisert etter tidsepoker (...) "Dataspill" holder tunga rett i munnen (...) I løpet av tre-fire timers gjennomlesning er det fullt mulig å tilegne seg grunnleggende kunnskaper om de viktigste milepælene og debattene i spillmediets historie (...) kompliserte konsepter innenfor spilldesign forklares enkelt uten å miste kjernen i hva det handler om (...) Lekker innpakning og bøtter med lett oppfattelig lærdom gjør dette til et godt startpunkt for alle som er nysgjerrige på hva som egentlig ligger bak Mario, Pac-Man og Lara. http://www.dagbladet.no/2011/12/05/kultur/litteratur/bok/anmeldelser/litteraturanmeldelser/19288774/
Martin Bergesen, DagbladetDataspill

Bibliografi