Lucinda Riley
© © Boris Breuer

Lucinda Riley

Lucinda Riley (1966-2021) ble født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller, skrev hun sin første bok 24 år gammel. Bøkene hennes er siden oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis. Hun har vært på bestselgerlistene til både New York Times og Sunday Times, og en av hennes bøker har ligget på bestselgerlistene her hjemme hver uke i de siste fem årene. I Norge har hun solgt 1,6 millioner bøker.

Lucinda Riley fikk raskt en stor leserkrets i Norge. Den første boken på norsk var Orkideens hemmelighet (2011), så fulgte Jenta på klippen (2012), Lavendelhagen (2013), Midnattsrosen (2014), Den italienske jenta (2014), Engletreet (2015), Helenas hemmelighet (2015) og Kjærlighetsbrevet (2017).

Serien "De syv søstre" har fått stor oppmerksomhet. Den forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn. De første fire bøkene, De syv søstre (2015), Stormens søster (2016), Skyggesøsteren (2017) og Perlesøsteren (2018), har alle vært på toppen av europeiske bestselgerlister, og rettighetene til å lage TV-serie er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood. Månesøsteren kom i 2019 og Solsøsteren i januar 2020. Den siste søsterens historie, Den savnede søsteren, ble lansert i mai 2021.

Lucinda Riley døde 11. juni 2021 etter fire års kamp mot kreft.

Se oversikt over serien De syv søstre.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 107

Anmeldelser

«Lucinda Riley skuffer ikke fansen denne gangen heller.»

«... et imponerende univers av personer og steder.»

«... Riley er proff til fingerspissene.»

 
Jan Øyvind Helgesen, NettavisenDen savnede søsteren

«I jakten på den siste av syv søstre i bok syv fartes det verden over med detaljrik-dom, blomstrende skildringer og familiehemmeligheter i fleng.»

«Og som vanlig har Riley gjort grundig research, og hun skildrer folkeliv, gårds-liv, store barneflokker, romanser og for-budt kjærlighet så det suser over sidene.»
«Det beste i dette mylderet av små og store fortellinger i «Den savnede søsteren», er Rileys dypdykk i Irland, hennes eget fødeland. I Rileys hjemlige region West Cork borrer hun i den irske uavhengighetskrigen.»

 
Guri Hjeltnes, VGDen savnede søsteren

«(...) nok en formidabel pageturner»

«(...) en imponerende skrivemaraton. «Solsøsteren» er feel-good fra første side»

«(...) trivselsskaperen Riley vet å punche inn miljøer, detaljer, godbiter og parallellhistorier i fortid og nåtid.»

«Lucinda Riley får pluss i margen for sin research som hun drysser ut fra sin allvitende himmelske fortellerposisjon.»

«(...) underholdningslitteratur på sitt beste.»

 
Guri Hjeltnes, VGSolsøsteren

«"Solsøsteren" er en gripende og vidunderlig roman, og kanskje den beste i syv søstre-serien til nå, fordi den i så høy grad fokuserer på problemstillinger fra virkeligheten.»

«(...) jeg synes karakterskildringene er noe av det Lucinda Riley behersker aller best - hun er nemlig fremragende på å gjøre dem levende og realistiske.»

«Med sine 800 sider, er boken rimelig omfangsrik, men den er så velskrevet og underholdende at den ikke føles en side for lang.»

Beate Ellingsen, Heartart, bokbloggSolsøsteren

«En rørende tåreperse (...)»

«Solsøsteren er et overflødighetshorn med fargerike skildringer, romantiske forviklinger, fortvilende familiedramaer på nærmere åtte hundre sider.»

Mari Grydeland, AftenpostenSolsøsteren

Et naturtalent av en forteller"På sitt beste vever hun små og kuriøse detaljer fra sted, kultur og tidsepoke inn i en kontekst som faktisk gir leseren et godt inntrykk av verdensbildet de ulike karakterene eier."

"(...)er det ikke mange forfattere som ville klart å forme så mange og ulike miljøer på en gjennomført medrivende og levende måte."

"Rileys originale språk er muntlig, levende og for sin sjanger ganske variert."

"Både boken og serien er en formidabel komposisjon (...)"

May Grethe Lerum, NRK.noSolsøsteren

Lucinda Rileys femte bok i maratonserien om sju eksotiske søstre er storslått underholdning.

 
Cathrine Krøger, DagbladetMånesøsteren

"(Lucinda Riley) løfter leseren opp og vekk og inn i fremmede miljøer og kulturer – med mye god research som alltid. (...) sidene flyr lekende forbi. Skal du ha underholdning, finnes den her. Riley behersker sjangeren chic lit/upper class mer enn noen."

 
Guri Hjeltnes, VGMånesøsteren

«Avhengighetsskapende historiefortelling, skrevet med hjertet.»

Dinah Jefferies, forfatter av Tedyrkerens kone, Blurb fra Dinah JefferiesPerlesøsteren

"Og med Perlesøsteren har hun igjen skrevet en historie som er minneverdig og unik, der både detaljene og den modenheten som reflekteres i hennes måte å skrive på, skinner igjennom hver eneste side.(...)Nå klarer jeg nesten ikke å vente på neste bok! Anbefales varmt!"

Beate Ellingsen, HeartartPerlesøsteren

«Suveren underholdning.»

Liv Lysaker, Aktuell.noPerlesøsteren

"Karakterene er glimrende bygget opp, og de små frampekene gjør romanen spennende å lese. Lucinda Riley har et flott språk og Perlesøsteren er utvilsomt godt skrevet, med frampek og vendepunkt og historiske tidsbilder som underbygger historien (...) til alle dere som følger serien og elsker den, i Perlesøsteren får du akkurat det du håper på!"

Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur (blogg)Perlesøsteren

"(...)boka er oppslukende og underholdende, slik Rileys bøker bestandig er."

Cathrine Krøger, DagbladetStormens søster

"(...)det Lucinda Riley gjør, som fører til at lesere i tusentall elsker henne, er spenningen, alle eventyrene, alle de land og kulturer i verden som søstrene oppsøker, og som Riley bretter ut med farger og lukt og stemning."

Guri Hjeltnes, VGStormens søster

«Et spennende og ambisiøst prosjekt.»

Liv Gade, FamilienDe syv søstre

«[…] for dem som gjerne flykter inn i en verden av degenererte aristokrater, varmblodige kunstnere og stor og tragisk kjærlighet, er dette en drøm av ei bok.»

Cathrine Krøger, DagbladetDe syv søstre

"Få skriver underholdningsromaner som irske Lucinda Riley, med mektige panoramaer og store dramaer."

 
Guri Hjeltnes, VGMidnattsrosen

"Lucinda Riley er tilbake i god form, med eksotiske slott og flust av familiehemmeligheter. Riley og hennes norske forlegger holder stort tempo, i tre år på rad er hun utgitt på norsk. Man kunne bli skeptisk, men dette er den beste av de tre bøkene hittil."

 
Guri Hjeltnes, VGLavendelhagen

" (...) god underholdning – på mange plan. Du serveres en dramatisk kjærlighetsfortelling fra 2. verdenskrig om sterk lidenskap og svik. Du får ta del i en spennende historie om et forsvunnet barn så vel som en forsvunnen bok. Her finner du flust av familiehemmeligheter i et komplisert og velskrevet spill av løgner og bedrag. Jeg slutter meg til anmelderne av boken: Med denne boken er Lucinda Riley tilbake i god form. Lavendelhagen er den beste av de tre bøkene hun hittil har utgitt på norsk."

Lise Lotte Winther-Bay, Norsk ukebladLavendelhagen

"Dette er en fortelling som rommer det meste: En dramatisk og forbudt kjærlighetsfortelling, farlig flukt, et forsvunnet barn, en forsvunnen verdifull bok. Og lykkelig kjærlighet, sterk lidenskap – og grusomt svik. Selvsagt også a happy end. Jeg nøt hver side."

Cathrine Krøger, DagbladetLavendelhagen

"Jenta på klippen er en bok du vil huske, en gripende fortelling om sorg, tap og stolthet, men mest av alt om håp, tro og kjærlighet."

Liv Gade, FamilienJenta på klippen

"(...) perfekt lektyre for dorske sommerdager."

Cathrine Krøger, DagbladetJenta på klippen

"En riktig pageturner av en lettbent sommerbok (...) for lesere som liker å rives med av sterke følelser og menneskelig drama, finnes det meste her (...)"

Guri Hjeltnes, VGJenta på klippen

"Dette er en skikkelig koloss av en sommerbok,for alle som elsker herskapshus i Storbritannia, litt sorg, litt kjærlighet,litt drama og et plot som ikke er for krevende"

 
Guri Hjeltnes, VGOrkideens hemmelighet

"Dette er en stor bok på alle hold. Den handler om mørke familiehemmeligheter, om krig og kjærlighet og om orkideens hemmelige liv."

Liv Gade, FamilienOrkideens hemmelighet

"Dette er en stor bok på alle hold. Den handler om mørke familiehemmeligheter, om krig og kjærlighet og om orkideens hemmelige liv."

Liv Gade, FamilienOrkideens hemmelighet