Lucinda Riley
© Foto: Astrid Waller

Lucinda Riley

Lucinda Riley ble født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller, skrev hun sin første bok 24 år gammel. Bøkene hennes er siden oversatt til over tretti språk, og har solgt tretten millioner eksemplarer på verdensbasis. Hun har vært på bestselgerlistene til både New York Times og Sunday Times.

Lucinda Riley fikk raskt en stor leserkrets i Norge, og bøkene hennes har solgt i over 1 million eksemplarer. Den første boken på norsk var Orkideens hemmelighet (2011), så fulgte Jenta på klippen (2012), Lavendelhagen (2013), Midnattsrosen (2014), Den italienske jenta (2014), Engletreet (2015), Helenas hemmelighet (2015) og Kjærlighetsbrevet (2017).

Serien "De syv søstre" har fått stor oppmerksomhet. Den forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn. De første fire bøkene, De syv søstre (2015), Stormens søster (2016), Skyggesøsteren (2017) og Perlesøsteren (2018), har alle vært på toppen av europeiske bestselgerlister, og rettighetene til å lage TV-serie er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood. Månesøsteren kom i 2019 og Solsøsteren i januar 2020.

Se oversikt over serien De syv søstre.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 85

Anmeldelser

«(...) nok en formidabel pageturner»

«(...) en imponerende skrivemaraton. «Solsøsteren» er feel-good fra første side»

«(...) trivselsskaperen Riley vet å punche inn miljøer, detaljer, godbiter og parallellhistorier i fortid og nåtid.»

«Lucinda Riley får pluss i margen for sin research som hun drysser ut fra sin allvitende himmelske fortellerposisjon.»

«(...) underholdningslitteratur på sitt beste.»


 
Guri Hjeltnes, VGSolsøsteren

«"Solsøsteren" er en gripende og vidunderlig roman, og kanskje den beste i syv søstre-serien til nå, fordi den i så høy grad fokuserer på problemstillinger fra virkeligheten.»

«(...) jeg synes karakterskildringene er noe av det Lucinda Riley behersker aller best - hun er nemlig fremragende på å gjøre dem levende og realistiske.»

«Med sine 800 sider, er boken rimelig omfangsrik, men den er så velskrevet og underholdende at den ikke føles en side for lang.»

Beate Ellingsen, Heartart, bokbloggSolsøsteren
«En rørende tåreperse (...)»

«Solsøsteren er et overflødighetshorn med fargerike skildringer, romantiske forviklinger, fortvilende familiedramaer på nærmere åtte hundre sider.»
Mari Grydeland, AftenpostenSolsøsteren
Et naturtalent av en forteller

"På sitt beste vever hun små og kuriøse detaljer fra sted, kultur og tidsepoke inn i en kontekst som faktisk gir leseren et godt inntrykk av verdensbildet de ulike karakterene eier."


"(...)er det ikke mange forfattere som ville klart å forme så mange og ulike miljøer på en gjennomført medrivende og levende måte."

"Rileys originale språk er muntlig, levende og for sin sjanger ganske variert."

"Både boken og serien er en formidabel komposisjon (...)"
May Grethe Lerum, NRK.noSolsøsteren

Lucinda Rileys femte bok i maratonserien om sju eksotiske søstre er storslått underholdning.

 
Cathrine Krøger, DagbladetMånesøsteren
"(Lucinda Riley) løfter leseren opp og vekk og inn i fremmede miljøer og kulturer – med mye god research som alltid. (...) sidene flyr lekende forbi. Skal du ha underholdning, finnes den her. Riley behersker sjangeren chic lit/upper class mer enn noen."
 
Guri Hjeltnes, VGMånesøsteren

...fengslende god lesning. Jeg har lest alle bøkene i serien... antakelig den beste hittil!

North Norfolk LivingMånesøsteren

Et eventyr fylt med ondskap, tragedier, lidenskap og besettelse, som tar pusten fra deg.

Lancashire Evening PostMånesøsteren

En følelsesladet, kraftfull og spirituell saga. (...) Hvis du noen gang har lurt på om forfattere er magikere, så les en av Lucinda Rileys romaner og du vil få svaret.M.J. Rose, New York Times bestselgende forfatterMånesøsteren

«Avhengighetsskapende historiefortelling, skrevet med hjertet.»

Dinah Jefferies, forfatter av Tedyrkerens kone, Blurb fra Dinah JefferiesPerlesøsteren

«Hvert hjørne av verden har blitt et spennende nytt eventyr gjennom den mesterlige historiefortelleren Lucinda Riley.»

Lancashire Evening PostPerlesøsteren

«En grundig og fengslende episk roman som spenner over flere tiår og tar oss til ulike kontinenter.»

Sunday ExpressPerlesøsteren

«Seks hundre sider med deilig lesning.»

Daily MailPerlesøsteren

«Dette er som å dra på en fantastisk, litterær ferie – en magisk reise gjennom håp og drømmer.» The Book Trail

The Book TrailPerlesøsteren
"Og med Perlesøsteren har hun igjen skrevet en historie som er minneverdig og unik, der både detaljene og den modenheten som reflekteres i hennes måte å skrive på, skinner igjennom hver eneste side.(...)Nå klarer jeg nesten ikke å vente på neste bok! Anbefales varmt!"
Beate Ellingsen, HeartartPerlesøsteren
«Suveren underholdning.»
Liv Lysaker, Aktuell.noPerlesøsteren
"Karakterene er glimrende bygget opp, og de små frampekene gjør romanen spennende å lese. Lucinda Riley har et flott språk og Perlesøsteren er utvilsomt godt skrevet, med frampek og vendepunkt og historiske tidsbilder som underbygger historien (...) til alle dere som følger serien og elsker den, i Perlesøsteren får du akkurat det du håper på!"
Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur (blogg)Perlesøsteren
«Riley skriver med både innsikt og empati … en fantastisk fortelling om vår egen tid fra en mesterlig historieforteller.»
Lancashire Evening PostHelenas hemmelighet
«(…) avhengighetsskapende historiefortelling med et stort hjerte.»
Dinah Jefferies, forfatter av Tedyrkerens koneSkyggesøsteren
«Fantastisk! Helt umulig å legge fra seg! Bøkene om de syv søstrene blir bare bedre og bedre.»
Tracy Rees, forfatter av Amy SnowSkyggesøsteren
«Skyggesøsteren er Lucindas beste bok hittil. Spennvidden i denne serien kan ta pusten fra deg, og hver nye bok er enda mer fascinerende enn den foregående.»
Iona Grey, forfatter av Brevet til StellaSkyggesøsteren
«Rileys kjennetegn – rike detaljer, spennende steder og fantastiske karakterer – er alle til stede i denne gavepakken av en roman. En perfekt bok å krype opp i godstolen med.»
Daily MailSkyggesøsteren
«Riley skriver med både innsikt og empati … en fantastisk fortelling om vår egen tid fra en mesterlig historieforteller.»
Lancashire Evening PostHelenas hemmelighet
"(...)boka er oppslukende og underholdende, slik Rileys bøker bestandig er."
Cathrine Krøger, DagbladetStormens søster
"(...)det Lucinda Riley gjør, som fører til at lesere i tusentall elsker henne, er spenningen, alle eventyrene, alle de land og kulturer i verden som søstrene oppsøker, og som Riley bretter ut med farger og lukt og stemning."
Guri Hjeltnes, VGStormens søster
«Et spennende og ambisiøst prosjekt.»
Liv Gade, FamilienDe syv søstre
«[…] for dem som gjerne flykter inn i en verden av degenererte aristokrater, varmblodige kunstnere og stor og tragisk kjærlighet, er dette en drøm av ei bok.»
Cathrine Krøger, DagbladetDe syv søstre
"Få skriver underholdningsromaner som irske Lucinda Riley, med mektige panoramaer og store dramaer."
 
Guri Hjeltnes, VGMidnattsrosen
"Lucinda Riley er tilbake i god form, med eksotiske slott og flust av familiehemmeligheter. Riley og hennes norske forlegger holder stort tempo, i tre år på rad er hun utgitt på norsk. Man kunne bli skeptisk, men dette er den beste av de tre bøkene hittil."
 
Guri Hjeltnes, VGLavendelhagen
" (...) god underholdning – på mange plan. Du serveres en dramatisk kjærlighetsfortelling fra 2. verdenskrig om sterk lidenskap og svik. Du får ta del i en spennende historie om et forsvunnet barn så vel som en forsvunnen bok. Her finner du flust av familiehemmeligheter i et komplisert og velskrevet spill av løgner og bedrag. Jeg slutter meg til anmelderne av boken: Med denne boken er Lucinda Riley tilbake i god form. Lavendelhagen er den beste av de tre bøkene hun hittil har utgitt på norsk."
Lise Lotte Winther-Bay, Norsk ukebladLavendelhagen
"Dette er en fortelling som rommer det meste: En dramatisk og forbudt kjærlighetsfortelling, farlig flukt, et forsvunnet barn, en forsvunnen verdifull bok. Og lykkelig kjærlighet, sterk lidenskap – og grusomt svik. Selvsagt også a happy end. Jeg nøt hver side."
Cathrine Krøger, DagbladetLavendelhagen
"Jenta på klippen er en bok du vil huske, en gripende fortelling om sorg, tap og stolthet, men mest av alt om håp, tro og kjærlighet."
Liv Gade, FamilienJenta på klippen
"(...) perfekt lektyre for dorske sommerdager."
Cathrine Krøger, DagbladetJenta på klippen
"En riktig pageturner av en lettbent sommerbok (...) for lesere som liker å rives med av sterke følelser og menneskelig drama, finnes det meste her (...)"
Guri Hjeltnes, VGJenta på klippen
"Dette er en skikkelig koloss av en sommerbok, for alle som elsker herskapshus i Storbritannia, litt sorg, litt kjærlighet, litt drama og et plot som ikke er for krevende"
 
Guri Hjeltnes, VGOrkideens hemmelighet
"Dette er en stor bok på alle hold. Den handler om mørke familiehemmeligheter, om krig og kjærlighet og om orkideens hemmelige liv."
Liv Gade, FamilienOrkideens hemmelighet
"Dette er en stor bok på alle hold. Den handler om mørke familiehemmeligheter, om krig og kjærlighet og om orkideens hemmelige liv."
Liv Gade, FamilienOrkideens hemmelighet
«En god gammeldags fortelling (...) Historiske detaljer og beskrivelser av steder, lukt og smak gir romanen atmosfære.»
Kvinner og klærOrkideens hemmelighet
"Boka er en klassisk good read... Alle med anglofile tendenser, som elsker britisk aristokrati og slektsdrama, og sluker BBC-serier som Downton Abbey, Jane Austen-dramatiseringer og filmen Gosford Park bør kjenne sin besøkelsestid.(...) historien er fengende og særlig gir opprullingen av familiesagaen som et krimmysterium fortellingen et driv som jager deg over sidene. De paralelle historiene har mange lag, og persontegningene er gripende og dypt menneskelige, noe som gjør denne pageturneren til perfekt strandlektyre."