Omtale

Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller innenfor film, teater og tv, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk, har solgt i mer enn ti millioner eksemplarer på verdensbasis og har ligget på bestselgerlistene til Sunday Times og New York Times.

Lucinda skriver nå på serien «De syv søstre», som forteller historien om syv adopterte søstre, og er løselig basert på mytologien rundt den berømte stjernehopen med samme navn. De tre første bøkene, De syv søstre, Stormens søster og Skyggesøsteren, har alle toppet bestselgerlister over hele Europa, og rettighetene til en tv-serie er allerede solgt til et produksjonsselskap i Hollywood.

Når hun ikke skriver, reiser eller løper rundt etter barna sine, liker Lucinda å lese bøker hun ikke selv har skrevet og nyte et glass eller to med provencalsk rosévin.

Anmeldelser
«Suveren underholdning.»
Liv Lysaker, Aktuell.noPerlesøsteren
"Karakterene er glimrende bygget opp, og de små frampekene gjør romanen spennende å lese. Lucinda Riley har et flott språk og Perlesøsteren er utvilsomt godt skrevet, med frampek og vendepunkt og historiske tidsbilder som underbygger historien (...) til alle dere som følger serien og elsker den, i Perlesøsteren får du akkurat det du håper på!"
Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur (blogg)Perlesøsteren
«Riley skriver med både innsikt og empati … en fantastisk fortelling om vår egen tid fra en mesterlig historieforteller.»
Lancashire Evening PostHelenas hemmelighet
«(…) avhengighetsskapende historiefortelling med et stort hjerte.»
Dinah Jefferies, forfatter av Tedyrkerens koneSkyggesøsteren
«Fantastisk! Helt umulig å legge fra seg! Bøkene om de syv søstrene blir bare bedre og bedre.»
Tracy Rees, forfatter av Amy SnowSkyggesøsteren
«Skyggesøsteren er Lucindas beste bok hittil. Spennvidden i denne serien kan ta pusten fra deg, og hver nye bok er enda mer fascinerende enn den foregående.»
Iona Grey, forfatter av Brevet til StellaSkyggesøsteren
«Rileys kjennetegn – rike detaljer, spennende steder og fantastiske karakterer – er alle til stede i denne gavepakken av en roman. En perfekt bok å krype opp i godstolen med.»
Daily MailSkyggesøsteren
«Riley skriver med både innsikt og empati … en fantastisk fortelling om vår egen tid fra en mesterlig historieforteller.»
Lancashire Evening PostHelenas hemmelighet
"(...)boka er oppslukende og underholdende, slik Rileys bøker bestandig er."
Cathrine Krøger, DagbladetStormens søster
"(...)det Lucinda Riley gjør, som fører til at lesere i tusentall elsker henne, er spenningen, alle eventyrene, alle de land og kulturer i verden som søstrene oppsøker, og som Riley bretter ut med farger og lukt og stemning."
Guri Hjeltnes, VGStormens søster
«Et spennende og ambisiøst prosjekt.»
Liv Gade, FamilienDe syv søstre
«[…] for dem som gjerne flykter inn i en verden av degenererte aristokrater, varmblodige kunstnere og stor og tragisk kjærlighet, er dette en drøm av ei bok.»
Cathrine Krøger, DagbladetDe syv søstre
"Få skriver underholdningsromaner som irske Lucinda Riley, med mektige panoramaer og store dramaer."
 
Guri Hjeltnes, VGMidnattsrosen
"Lucinda Riley er tilbake i god form, med eksotiske slott og flust av familiehemmeligheter. Riley og hennes norske forlegger holder stort tempo, i tre år på rad er hun utgitt på norsk. Man kunne bli skeptisk, men dette er den beste av de tre bøkene hittil."
 
Guri Hjeltnes, VGLavendelhagen
" (...) god underholdning – på mange plan. Du serveres en dramatisk kjærlighetsfortelling fra 2. verdenskrig om sterk lidenskap og svik. Du får ta del i en spennende historie om et forsvunnet barn så vel som en forsvunnen bok. Her finner du flust av familiehemmeligheter i et komplisert og velskrevet spill av løgner og bedrag. Jeg slutter meg til anmelderne av boken: Med denne boken er Lucinda Riley tilbake i god form. Lavendelhagen er den beste av de tre bøkene hun hittil har utgitt på norsk."
Lise Lotte Winther-Bay, Norsk ukebladLavendelhagen
"Dette er en fortelling som rommer det meste: En dramatisk og forbudt kjærlighetsfortelling, farlig flukt, et forsvunnet barn, en forsvunnen verdifull bok. Og lykkelig kjærlighet, sterk lidenskap – og grusomt svik. Selvsagt også a happy end. Jeg nøt hver side."
Cathrine Krøger, DagbladetLavendelhagen
"Jenta på klippen er en bok du vil huske, en gripende fortelling om sorg, tap og stolthet, men mest av alt om håp, tro og kjærlighet."
Liv Gade, FamilienJenta på klippen
"(...) perfekt lektyre for dorske sommerdager."
Cathrine Krøger, DagbladetJenta på klippen
"En riktig pageturner av en lettbent sommerbok (...) for lesere som liker å rives med av sterke følelser og menneskelig drama, finnes det meste her (...)"
Guri Hjeltnes, VGJenta på klippen
"Dette er en skikkelig koloss av en sommerbok, for alle som elsker herskapshus i Storbritannia, litt sorg, litt kjærlighet, litt drama og et plot som ikke er for krevende"
 
Guri Hjeltnes, VGOrkideens hemmelighet
"Dette er en stor bok på alle hold. Den handler om mørke familiehemmeligheter, om krig og kjærlighet og om orkideens hemmelige liv."
Liv Gade, FamilienOrkideens hemmelighet
"Dette er en stor bok på alle hold. Den handler om mørke familiehemmeligheter, om krig og kjærlighet og om orkideens hemmelige liv."
Liv Gade, FamilienOrkideens hemmelighet
«En god gammeldags fortelling (...) Historiske detaljer og beskrivelser av steder, lukt og smak gir romanen atmosfære.»
Kvinner og klærOrkideens hemmelighet
"Boka er en klassisk good read... Alle med anglofile tendenser, som elsker britisk aristokrati og slektsdrama, og sluker BBC-serier som Downton Abbey, Jane Austen-dramatiseringer og filmen Gosford Park bør kjenne sin besøkelsestid.(...) historien er fengende og særlig gir opprullingen av familiesagaen som et krimmysterium fortellingen et driv som jager deg over sidene. De paralelle historiene har mange lag, og persontegningene er gripende og dypt menneskelige, noe som gjør denne pageturneren til perfekt strandlektyre."
Bibliografi

2018 - Perlesøsteren

2017 - Kjærlighetsbrevet

2017 - Kjærlighetsbrevet

2017 - Perlesøsteren - Reklamepocket (Julegave)

2016 - Engletreet - ARK-utgave

2016 - Helenas hemmelighet

2016 - Helenas hemmelighet

2016 - Helenas hemmelighet - forhåndsutgave

2016 - Skyggesøsteren

2016 - Skyggesøsteren - Forhåndsutgave julegave

2016 - Skyggesøsteren

2015 - Stormens søster

2015 - Lavendelhagen

2015 - Engletreet

2015 - Engletreet

2015 - Den italienske jenta

2014 - Den italienske jenta

2014 - De syv søstre

2013 - Lavendelhagen

2013 - Midnattsrosen

2012 - Jenta på klippen

2011 - Orkideens hemmelighet