Line Halsnes
© Jan Alsaker

Line Halsnes

Line Halsnes (f. 1981) er en illustratør og barnebokforfatter med spesiell interesse for anatomi og militære kjøretøy. Hun er utdannet ved Norwich School of Art and Design, og har illustrert en rekke bøker som f.eks Båten mellom stjernene, Nærkamp og Sangbok. Selv har hun skrevet og illustrert Stakkars lille hjerte og Godtegrisen som hun formidler i Den kulturelle skolesekken. Hun har også utgitt flere sakprosabøker for barn: Skogens konge - alt du trenger å vite om elgen (2020) og Tøffe maskiner (2021).
Nettside: linehalsnes.no

Anmeldelser

"[Illustrasjonene] er like livlige som historien, fulle av bevegelse, kontraster, overdrivelser og kraftige farger. De kan minne om karikaturer, og har tegneserieelementer som snakkebobler og lydeffekter, som forsterker det uhøytidelige og humoristiske uttrykket. […] en svært gjennomført bildebok, som utnytter formatet godt."

Marie L. Kleve, DagbladetGodtegrisen

"Illustratøren Line Halsnes' debutbok er original over i det eiendommelige. Selve storyen er vakker; det lille bankende, bløte, røde hjertet, de to søstrene som må passe på så det ikke blir klemt i stykker. Og humledronningen med den rørende omsorgen for det bankende hjertet som skal bli en humle. (...) Her er klippet inn tekniske rariteter; digre tannhjul og selsomme instrumenter nedi humlefabrikken. Det er tøft, variert og elegant gjort"

Cathrine Krøger, DagbladetStakkars lille hjerte

"En fantasirik bildebok som blander realisme og fantasi. To små jenter legger ut på oppdagerferd for å hjelpe andre, og må lære seg å samarbeide. Fine illustrasjoner (...)"

Hege K. Fosser Pedersen, Foreldre & BarnStakkars lille hjerte