Larry Siems

Larry Siems

Anmeldelser

"Uten like i vår tids dokumentarlitteratur"

Marius Wulfsberg, DagbladetDagbok fra Guantanamo

"HVIS TORTURISTER HAR onde drømmer, må det være om ofre som overlever og skriver bok om slagene, smerten, og alle de djevelske ydmykelsene. Og verre: At ofrene gjør det med moralsk overlegenhet.
Ikke bare er det over­veldende sannsynlig at ameri­kanerne har herjet med en uskyldig mann i 13 år, Mohamedou Ould Slahi beskriver det vedvarende overgrepet med en humanistisk toleranse som minner om Nelson Mandela på Robben Island. [...] Slahi ble fengslet under Bush og pint under Rumsfeld, men halvparten av tiden har han vært Obamas fange. Det er en vedvarende skam, som kommer til å bli enda mer pinlig når verden nå endelig får lese hvordan en tilsynelatende rettsstat har behandlet fange nummer 760."

Sven Egil Omdal, Bergens TidendeDagbok fra Guantanamo

"Den første publiserte dagboken fra en nåværende fange på Guantánamo Bay både ryster og overrasker med galgenhumor og konkrete detaljer. [...] boken gir overbevisende stemme til et menneske som får umenneskelig brutal behandling, og som fortsatt er fange av uvisse og offisielt varierende årsaker. Inntrykkene fra innsiden formidles dempet og konkret, et godt valg i en historie som er dramatisk nok."

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens NæringslivDagbok fra Guantanamo