Kristiane M. Hansson
© Foto: Anna-Julia Granberg, Blunderbuss

Kristiane M. Hansson

Kristiane M. Hansson er doktorgradsstipendiat i medisin ved Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo, og forsker på pårørendesamarbeid ved alvorlig psykisk sykdom. Hun har skrevet mastergrad om sorgprestisje, og har tidligere arbeidet som prosjektkoordinator i Landsforeningen uventet barnedød og vært sorggruppeleder hos Fransiskushjelpen. Hun formidler kunnskap om psykisk helse som forsker, fag- og privatperson. Hun er også utdannet fysioterapeut. Dette er hennes andre bok.

Anmeldelser

Boken består av enkelthistorier, innsiktsfulle betraktninger og refleksjoner, faktakunnskaper og nyttige råd og tips. En selvhjelpsbok i ordets beste forstand. Den henvender seg også til alle som står rundt og virkelig ønsker å være til hjelp og støtte for de etterlatte.

Boken reflekterer over hvordan det kan komme noe verdifullt ut fra et tragisk tap, hvordan det meningsløse også kan gi opphav til noe meningsfylt og hvordan det er mulig å leve et godt liv, selv om det også rommer smertefulle tap. Her er det mye å grunne på, for alle og enhver som har levd en stund og som har erfaring med livets gleder og sorger.
Frode Thuen, A-magasinetÅ sørge
«Sorg er så mangt, denne bokas beskrivelser er gode – anbefales!»
Tove Gundersen, Psykisk HelseÅ sørge
"Det er en vakker, men fullt realistisk bok.

Kristianes personlige erfaringer setter farge på det faglige språket og gjør at hun mestrer å skrive sant, nærgående og ektefølt om temaer mange synes det er vanskelig å snakke om.

Dette er en bok jeg tror kan hjelpe mange som står i sorgen, enten man har opplevd dødsfall eller hvit sorg. Boken trekker opp linjer mellom det friske og det syke og gir forståelse og kunnskap der man føler seg maktesløs. Jeg tror boka gjør meg til en bedre venn for mennesker i sorg."
Helene Larsen, Aspergerinformator.comÅ sørge

Bibliografi