Kim Hiorthøy

Kim Hiorthøy

Kim Hiorthøy (f. 1973) har utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim og Danshögskolan i Stockholm, samt kortere studieopphold ved School of Visual Arts i New York og Det Kngl. Danske Kunstakademi i København. Han er billedkunstner, men har også arbeidet som musiker, koreograf, filmfotograf og regissør.

Anmeldelser

"Bokmonumentet over Kim Hiorthøys arbeid så langt forteller også historien om en større del av nyere norsk kulturhistorie."

Kåre Bulie, KlassekampenFerdig omslag kommer snart

"Ferdig omslag kommer snart skaper sammenhenger og klangbunner der det i utgangspunktet ikke var åpenbart at det fantes noen. På denne måten løfter den både Hiorthøys særegne, trendsensitive, nyskapende, tidstypiske og personlige arbeider opp på et kvalitativt annet nivå enn de befinner seg på når de betraktes enkeltvis. Den er kort sagt en eksepsjonelt vellykket kunstbok, og et eksempel til etterfølgelse for alle visuelle kunstnere og håndverkere som ønsker at arbeidet deres skal engasjere på andre plan enn de biografiske og historiske. I tillegg: Pen å se på, morsom. Fin å ha på hylla."

Aksel Kielland, MorgenbladetFerdig omslag kommer snart