Kazuo Ishiguro
© Foto: Joel Ryan / AP / NTB Scanpix

Kazuo Ishiguro

Vinner av Nobelsprisen i litteratur 2017.

Kazuo Ishiguro er født i Japan i 1954 og kom til England fem år gammel. Han har skrevet seks romaner. Alle er utgitt på norsk. Romanen Resten av dagen ble hedret med Booker-prisen, og ble også en kritikerrost film med Emma Thompson og Anthony Hopkins. Ishiguros forfatterskap har innbrakt ham en rekke høythengende priser og han er oversatt til et tjuetalls språk.

Titler i salg

Viser 1 - 22 av 22

Anmeldelser

"Det som gjør denne boken så leseverdig er den amoralske livsanskuelsen, som framstilles med bittersøt sorg, som her: «Jeg må utvide perspektivet. Livet er så mye mer enn å elske noen.» Med slike utsagn og historier får Ishiguro leseren beveget. Og det må da være stort!"

 
Valerie Kubens , FædrelandsvennenNokturner

"Den britiske forfatteren er en unik forteller som morer og betar. Ishiguro beholder ryktet som en strålende dikter (...) Det er betagende, og det er morsomt. Ishiguro konstruerer fengslende plot som det ikke går mange av dusinet på. Historien om gjesten er en av de beste novellene jeg har lest på årevis. «Nokturner» viser er en unik historieforteller som ømt og storslått bretter ut sine litt hjerterå beretninger om falmete drømmer og falmet liv."

Maya Troberg Djuve, DagbladetNokturner

"Berører og rører. De stillfarne novellene berører og rører og gir oss en fortjent parentes i dagligdagen. Etter Resten av dagen og Gå aldri fra meg, er Ishiguro en kjær forfatter i Norge. Det forandrer seg garantert ikke etter denne."

Olav Egil Aune, Vårt LandNokturner

"(...) her handler det om en lojalitet til venner, familie og forbilder som grenser til det absurde. Det er kanskje i det absurde det japanske sinnelaget viser seg? Og i kunsten å gripe dagen, hylle livet her og nå. Ishiguro er en stor forfatter - også i novelleform."

Anne Schäffer, TaraNokturner

"Det er herlig med litteratur som treffer. Midt i følelseslivet like godt som i den ettertenksomme del av hjernen (...) Mestring av antydningen er den sanne kunstners kjennetegn, sammen med det treffende ordvalg og den udefinerbare evnen til å gjøre noe stort og iblant gripende ut av det lille og dagligdagse. Det må ha vært en ren glede for oversetterparet Risvik å arbeide med Ishiguro."

Ivar Olstad, Gudbrandsdølen DagningenNokturner

"Du får både triste, morsomme, absurde og irriterende venner med deg på din vei gjennom boka (...) Jeg leser disse novellene som om forfatteren forsøker å beskrive en serenade - en kveldssang, en hyllest til livet slik det ble, eller ikke ble..."

Karianne Torbjørnsen, Leselyst, TelemarksavisaNokturner

Bibliografi

2018 - Nobelforedraget

2017 - Skumring over landskapet

2017 - Kunstner i den flytende verden

2016 - En kjempe begravd

2012 - Nokturner

2006 - Gå aldri fra meg

2000 - Tilbake til Shanghai

1995 - De utrøstelige

1990 - Resten av dagen

1987 - Kunstner i den flytende verden

1985 - Skumring over landskapet