John Stephens
© Copyright © 2010 by Elena Seibert

John Stephens

JOHN STEPHENS har også skrevet bestselgeren Smaragdatlaset, første del av Begynnelsens bøker-trilogien. Han har jobbet med tv i ti år og var ansvarlig produsent for Gossip Girl og manusforfatter for Gilmore Girls og The O.C.
John bor i Los Angeles sammen med kona, sønnen og hunden deres, Bug.

Anmeldelser

"Fengslende for leseglade barn. [...] Den har alle ingrediensene man kan ønske seg: Magi og humor, mulighet for hverdagslig gjenkjennelse, og ulidelig spenning. [...] det er drivende dyktig utført. Forfatter John Stephens, som tidligere har jobbet med TV-serier, kan dette med å bygge opp en historie, tøye til det ytterste og så å flate ut spenningskurver. [...] Dessuten er personene og forholdet mellom dem tillagt svært så hverdagslige trekk som det er lett å kjenne seg igjen i, noe som bidrar til å holde interessen oppe gjennom de ulike fantasy-farvannene. [...] Oversetter Torstein Bugge Høverstad har nok en gang begått en kreativ bragd."

Marianne Lystrup, Vårt LandSmaragdatlaset

"John Stephens debutroman, «Smaragdatlaset», er allerede en internasjonal suksess, solgt til 37 land. [...] Han tegner levende bilder av både mennesker og steder, og gjør det lett å leve seg inn. [...] Han har lagt inn en akkurat passelig mengde spenningsforsterkere, slik at du bare må lese videre. Å skifte synsvinkel mellom barna er et smart grep. Plutselig kommer noe tidligere skjult til syne. Språket flyter lett, med en ikke ubetydelig innsats av oversetter Torstein Bugge Høverstad. [...] Høverstad briljerer med dialekter og nyord som bidrar ytterligere til en av bokas fordeler: Humoren! Der mange forfattere jobber hardt med spenningskurven, men glemmer å gjøre fortellingen morsom, har Stephens god kontroll på begge deler. [...] den kommer til å få sommerens regnværsdager til å gå unna i en fei."

Marie L. Kleve, DagbladetSmaragdatlaset

"De tre søsknene har hver sin identitet som skaper gjenkjennelse hos leseren; den skikkelige storesøsteren, den fomlete og nedrete broren, og ikke minst lillesøsteren Emma, en hissgpropp som ikke lar seg pelle på nesen. Dessuten er vi aldri helt trygge på hvem som er snille og hvem som er slemme; det skaper intensitet i lesingen."

Anne Cathrine Straume, NRK P2Smaragdatlaset