Jette A. Kaarsbøl
© Fotograf Morten Holtum

Jette A. Kaarsbøl

Jette A. Kaarsbøl er født i 1961. Hennes debutroman var Den lukkede bok. For romanen mottok forfatteren i 2004 den danske Boghandlerklubbens Gyldne Laurbær og Læsernes bogpris.

Anmeldelser

"Forfatteren bergtar leseren med sitt fortellertalent. Både hennes personer og deres omgivelser betyr noe.(...) Det er alt dette som gjør Din nestes hus til en roman man ikke glemmer. Både personene, deres liv og tilhørighet er beskrevet av en mester. Man lever med i den lille bys liv, i sorg og gleder, og mennesker som er knyttet til hverandre."

Jens Vetland, FædrelandsvennenDin nestes hus

"Jette A. Kaarsbøl har igjen skrevet et stormvær av en roman."

Terje Stemland, AftenpostenDin nestes hus

"Din nestes hus er en god leseopplevelse om viktige og vanskelige valg.Forfatteren skriver billedlig. Du blir kjent med personene. Dette er en bok som både opprører og engasjerer."

Liv Gade, FamilienDin nestes hus

"Jeg forstår godt at Kaarsbøl er blitt så populær. Hennes prosa flyter ufattelig lett uten å bli frasefylt eller glatt, samtidig som hun evner å snitte dypt i sine litterære personers sjelsliv.(...) Den saktegående fortellingen er mesterlig bygd opp uten dødpunkter."

Finn Stenstad, Tønsbergs BladDin nestes hus

"Det er seks år siden Jette Kaarsbøls forrige roman kom på norsk, den fikk mange begeistrede lesere. Nå er hun her på ny, og hun kommer til å treffe mange denne gang også. (...)

Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen DagningenDin nestes hus

”Et stormvær av en roman”"..sommerens store leseopplevelse her til lands."

Terje Stemland, AftenpostenDen lukkede bok