Jens Nordahl
© Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Jens Nordahl

Jens Nordahl (f. 1970) er pressesjef i Vinmonoplet.

Han er utdannet Statsviter og debuterer i år med den politiske satiren Fast Forward.

Anmeldelser

"Romandebuten til Jens Nordahl er bygget opp som en thriller med referanser og kilder vi kjenner til fra media. Han er svarthvit i fremstillingene, men likevel med troverdige iakttagelser og tidvis effektive litterære grep." "Boken bør være en ypperlig sommergave til næringsminister Sylvia Brustad."
 
Ole Endresen, Østlandets BladFast Forward
"Jens Nordahl har skrevet den perfekte sommerlektyre: moderat spenning, svært god driv, utmerket språk og bøttevis med humor, alt lagt til et finans- og politisk miljø som koker i sommervarmen og der vi elsker at de rike går under og de fattige går opp. Nydelig! (...) Fast forward er en av de mest underholdende romanene jeg har lest i år. Har du mer ferie igjen, så få med deg denne. "
Kjell-Richard Landaasen , Vårt LandFast Forward
"Debutanten Jens Nordahl har med Fast Forward tatt i bruk et omfattende ironiregister. Det spenner over hele skalaen fra mild ertelyst til stiv malise. I første rekke er det grådigmenneskene, pengehundene som får holde for; ellers drives det ap med det meste i det norske samfunn. … Forfatteren skildrer også Ida Caroline og Henning, som strever med å bli rusfrie, men som tvinges til å reise til Polen for å innfri narkogjeld. Også tre studenter spiller en viss rolle, særlig Even, som blir ansatt som arkivar i det privatiserte direktoratet. Han skal etter en tid bli desperat. Allikevel. Hverken de eller narkoslavene er tegnet med riktig samme sprelske penn som avslører knirkende byråkrati og bunnløs havesyke. Alt i alt kommer imidlertid Jens Nordahl godt fra sitt litterære svennestykke."
Terje Stemland, AftenpostenFast Forward
"(...)en vel gjennomført fortelling, uten løse tråder av noe slag. Det skorter heller ikke på kreativiteten: Nordahl har tilsynelatende hatt det gøy underveis, og det er et pluss."
Maya Troberg Djuve, DagbladetFast Forward
”I våre finanskrisetider med stadige krav til effektivisering og økt inntjening er Jens Nordahls debutroman god timet. (…) Nordahl fører en lett penn, språket flyter fint, historien er godt fortalt…”
Ørjan Greiff Johnsen, AdresseavisenFast Forward

Bibliografi