Jeffery Deaver
© Fotograf: Jerry Bauer

Jeffery Deaver

Jeffery Deaver er tidligere journalist, visesanger og jurist. Men det er som thrillerforfatter at han er blitt kjent verden over. Han har skrevet atten romaner, og Mystery Writers of America har nominert ham til fem Edgar-priser. Han har dessuten vært nominert til Anthony-prisen, og har to ganger vunnet lesernes pris for årets beste novelle i Ellery Queen´s Mystery Magazine.

Boka Jomfrugraven ble filmet med James Garner og Marlee Matlin i hovedrollene, mens romanen Knokkelsamleren hadde Denzel Washington og Angelina Jolie i rollene som Rhyme og Sachs.

Se oversikt over bøkene om Lincoln Rhyme og Amelia Sachs her.


Tungetale
(Speaking in Tongues) kom på norsk i 1997. Boken kom ut i USA i 1995 og er karakterisert som "skremmende, smart og uimotståelig lesverdig" (Stephen King).

Han bor i Virginia og California.

Lenker

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 47

Anmeldelser

"Med dette som bakteppe har Deaver skrevet en spennende thriller med flere uventede vendinger. Som flere av hans tidligere thrillere er intrigen nærmest djevelsk og utspekulert."

Kjell Einar Øren, Haugesunds AvisKorsene

"Deaver er på hugget fra start til mål, og lar ikke leseren få særlig med pusterom. Dette er kvalitetskrim som passer alle som ønsker seg en djevelsk god intrige."

Monika Nordland Yndestad, Tidens KravKorsene

"Men så var det dette med ess i ermet, da. Jo da, her står Jeffery Deaver fjellstøtt. Som man tror at det hele så å si er over, smeller forfatteren virtuost til med ikke mindre enn tre ess-overraskelser. Foreløpig er det ingen som gjør ham det etter i kriminallitteraturen. Jo, han er vendingsmesteren."

Terje Stemland, AftenpostenSovedukken