Omtale
Janne Aasebø Johnsen (f. 1967) bor på Lillehammer.
Hun er utdannet adjunkt, og når hun ikke skriver jobber hun på Nansenskolen.
Anmeldelser
"Fornøyelig for barn som akkurat har begynt å lese selv."
Byavisa FredrikstadBamsen
"Anbefaling: Vi likte boka fordi den er spennende og morsom. Vi syntes det var spennende at pappaen til Stina ville komme helt fra London for å se og høre på foredraget som hun hadde forberedt seg på. Vi anbefaler boka fordi den er spennende og det er mye som skjer. Det er morsomt at hun er like gammel som oss og går i samme klasse. Hilsen: Camilla Bakke og Kaia Berg fra 4. klasse ved Blomhaug skole."
Camilla Bakke og Kaia Berg fra 4. klasse ved Blomhaug skole, Oppland ArbeiderbladLekser er kjipt
"Hva gjør nissens sønn på selveste julaften? I denne boka får du svaret. Med far på jobbreise finner den lille nissegutten og venninnen Julia en smart løsning. Morsom og nytenkende barnebok som appellerer til de mindre barna. Enkelt språk og flotte illustrasjoner. Barn er fascinert av nisser og lar seg begeistre av den stakkars nissegutten som er trist på julaften. Passer også for førskolebarn som skal lære bokstavene."
 
Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnJulia og nissen
 
Lillehammer MagasinetJulia og nissen
 
Lillehammer MagasinetØdelagt
"Samarbeidet mellom forfatteren og illustratørene gjør at fortellingene fungerer godt. Teksten støtter illustrasjonene mer enn omvendt. Barna kan forstå fortellingene uten å lese teksten. Men om de leser, vil de glede seg over at ordene forteller det samme og enda litt mer enn bildene. Tenk å kunne lese spennende julefortellinger helt alene!"
Ida-Sofie Solberg Stryken, Gudbrandsdølen DagningenJulia og nissen
"Det er godt gjort å formidle en komplisert fortelling med så få ord. [...] Samarbeidet mellom forfatteren og illustratørene gjør at fortellingene fungerer godt. Teksten støtter illustrasjonene mer enn omvendt. Barna kan forstå fortellingene uten å lese teksten. Men om de leser, vil de glede seg over at ordene forteller det samme og enda litt mer enn bildene. Tenk å kunne lese spennende julefortellinger helt alene!"
Ida-Sofie Solberg Stryken, Gudbrandsdølen DagningenØdelagt
"KK GID 4 ever er den frittstående oppfølgerboka til KK GID fra Lillehammer- forfatteren Janne Aasebø Johnsen, og en bok som tar opp et svært viktig tema. Noen har spredt nakenbilder av Vibekes skolevenninne på internett, og når bestekompisen Pelle blir hovedmistenkt, tar Vibeke saken i egne hender for å bevise Pelles uskyld. [...] Boka tar opp tråden etter KK GID, med de samme problemstillingene og de samme karakterene, 13-åringers bekymringer, kjærester, rykter, mobbing og indre tanker.[...] Et viktig tema det fokuseres for lite på, en godt skrevet bok som både er spennende og lærerik".
Liv Maren Mæhre Vold, Lillehammer ByavisKK GID 4EVER
Historien er godt fortalt. Den har god driv og høyt spenningsnivå til siste slutt. Dialogene er troverdige og lettfattelige, karakterene lett gjenkjennelige.
Camilla Berg Hansen, Gudbrandsdølen DagningenMobiltelefonen
"Hvis boka treffer målgruppen, hva jeg tror den gjør, vil den absolutt ha sin misjon som startgrop for kvasse diskusjoner i klasserommet."
Ivar Olstad, Gudbrandsdølen DagningenKK GID
"«KKGID» handler om ung sårbarhet og om hvordan nettet kan brukes til effektiv mobbing. Janne Aasebø Johnsen skriver overbevisende og tett om et superaktuelt tema."
Ragnhild Johansen, VardenKK GID
"Jeg synes boka er en fin bok. Den er veldig kul med mange forskjellige uttrykk. Boka passer godt for ungdom, og den er en bok som er lett å lese. Det er en bok som ikke er helt rettskrevet. Forfatteren bruker utrykk som ungdom bruker til daglig. Det gjør boka annerledes enn andre bøker."
Mia Andersen Linnerud (skoleelev), Oppland ArbeiderbladKK GID
Bibliografi

2017 - KK GID

2017 - Ylva redder skidagen

2017 - KK GID 4 ever

2017 - Å, pappa!

2017 - Ylva redder skidagen

2015 - Kamuflasje

2015 - Lekser er kjipt

2015 - Guttene mot jentene

2015 - Operasjon jentebursdag

2015 - Kamuflasje

2015 - Mobiltelefonen

2014 - Guttene mot jentene

2014 - Bamsen

2013 - Operasjon jentebursdag

2013 - Kaleido Les Nivå 4 Kroppen

2013 - Kaleido Les Nivå 2 Hvor er Nurre?

2013 - Kaleido Les Nivå 2 Regnbogen

2013 - Kaleido Les Nivå 1 Sjuk

2013 - Kaleido Les Nivå 4 Kroppen

2013 - Kaleido Les Nivå 3 Æsj, øh, å

2013 - Kaleido Les Nivå 2 Fadderen min

2013 - Kaleido Les Nivå 2 Kvar er Nurre?

2013 - Kaleido Les Nivå 2 Sansane

2013 - Kaleido Les Nivå 2 Skulevegen

2013 - Kaleido Les Nivå 2 Huset mitt

2013 - Kaleido Les Nivå 2 Familien min

2013 - Kaleido Les Nivå 1 Hei, bestefar

2012 - Lekser er kjipt

2012 - Julia og nissen

2011 - KK GID 4EVER

2011 - Ødelagt

2011 - Julia og nissen

2010 - Mobiltelefonen

2008 - KK GID