Jørgen Moe

Jørgen Moe

Omtale
Moe, Jørgen, 1813—82, dikter, eventyrsamler og prest. Utgav sm.m. Asbjørnsen Norske Folkeeventyr (1841—44). Utgav Digte (1849) og barneboken I Brønden og i Kjærnet (1851); hans Samlede Skrifter utkom 1877. Fra 1875 biskop i Kristiansand
Bibliografi

2012 - I brønden og i tjærnet

2012 - Det har ingen nød med den som alle kvinnfolk er glad i

2012 - Den rettferdige firskilling

2012 - Mestermø

2012 - Lurvehette

2012 - Askeladden som stjal sølvendene til trollet

2012 - Askeladden som stjal sølvendene til trollet

2012 - Høna tripper i berget

2012 - Hanen og høna i nøtteskogen

2012 - Askeladden som kappåt med trollet

2012 - Per, Pål og Espen Askeladd

2012 - Herreper

2012 - Gutten og fanden

2012 - Buskebrura

2012 - Enkesønnen

2012 - Jomfru Maria som gudmor

2012 - Hvorfor bjørnen er stubbrompet

2012 - Grimsborken

2012 - De tre prinsesser i Hvittenland

2012 - Gudbrand i Lia

2012 - De tre mostrene

2012 - Tro og Utro

2012 - Risen som ikke hadde noe hjerte på seg

2012 - Hanen, gauken og århanen

2012 - Smeden som de ikke torde slippe inn i helvete

2012 - Den gamle mester og Ungbirken

2012 - En frierhistorie

2012 - Jomfruen på glassberget

2012 - Kvernen som står og maler på havsens bunn

2012 - De syv folene

2010 - Norwegian folk tales

2002 - Prinsessen i eventyrriket Tro og Utro

2002 - Prinsessen i eventyrriket: De syv folene

2002 - Prinsessen i eventyrriket: Risen som ikke hadde noe hjerte på seg

2002 - Prinsessen i eventyrriket Kvitebjørn

2001 - Prinsessen i eventyrriket: Tro og utro

2001 - Prinsessen i eventyrriket: Kvitebjørn kong Valemon