Ivo de Figueiredo
© Foto: Jo Michael

Ivo de Figueiredo

Ivo de Figueiredo er født i Langesund i 1966. Han er cand.philol. med hovedfag i historie og har publisert en rekke fagartikler om okkupasjonstiden, Nasjonal Samling og det norske rettsoppgjøret. Han har blant annet skrevet den kritikerroste biografien om Henrik Ibsen (2006–07) og true crime-boken Mysteriet Ingeborg Køber (2010). I 2016 fikk Ivo de Figueiredo Språkprisen for bøkene En fremmed ved mitt bord (2016) og ord/kjøtt: Norsk scenedramatikk 1890-2000 (2014).

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Anmeldelser

"Grundig, drivende og lettlest."

Mona Levin, Aftenpostenord/kjøtt

"Figueiredos dramatikkhistoria er underhaldande, gripande og byr på friske tekstsprell. Boka er velskriven, velstrukturert og gjev meg ei kjensle av å bli velinformert (...)Denne boka kan anbefalast alle som ønskjer å skaffa seg innsikt i norsk kulturhistorie, men er også ei must-have for den som tørstar etter ein lett tilgjengeleg Bluffer's Guide til norsk dramatikk. Eg har sjeldan hatt større glede av å lesa ei bok eg skulle melda."

Arnhild Skre, NRKord/kjøtt

"(…) de Figueiredo har levert eit imponerande arbeid: godt skrive, med spennande innfallsvinklar, særleg nyttig for framtidige dramatikarar, men òg for generell norsk idéhistorie."

Arild Pedersen , Dag og Tidord/kjøtt

"Ivo de Figueiredo har skrevet et oversiktsverk som vil bli stående. Språket er levende og rikt på pregnante, oppsummerende formuleringer, analysene informative, ordningen av stoffet forbilledlig og det omfattende materialet behandlet på en personlig og tiltalende måte. "

Jan H. Landro, Bergens Tidendeord/kjøtt

"Kort sagt har Ivo de Figueiredo klart å skrive en lett og underholdende og innsiktsfull verk om et tungt tema. Det første i sitt slag, og sånn sett av imponerende kvalitet. Han har ikke vært redd for å bruke sin personlige stemme".

Turid Larsen, Dagsavisenord/kjøtt

Bibliografi