Ingri Lønnebotn

Ingri Lønnebotn

Ingri Lønnebotn er født i 1946 i Bergen. Hun har studert skrivekunst, prosa og drama ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Lønnebotn underviser nå ved Åsane Folkehøyskole, og er fast skribent i Bergens Tidende.

Bearbeidelse av sorg, og jakten på tilhørighet er sentrale tema i Bort fra dine øyne (1999). Ingri Lønnebotn ble med denne boken nominert til P2s romanpris. I 2000 utkom diktsamlingen Spinkelspenn, i 2001 utga hun romanen Ad Undas, og 2002 kom romanen Wonderbra.

Ingri Lønnebotn om sine dikt:

De handler om et annet sted. Følelsesutrykk. Forsøk på å ordsette noe som på andre måter er vanskelig å formulere. Men også observasjoner. Å dra essensen ut av noe stort. (1 dikt = en hel roman.)

Ingri Lønnebotn om sitt forfatterskap:

Finnes det en fellesnevner for det jeg skriver? Jeg har tenkt en del på dette. Mye er sett fra barnets ståsted. Fordi vi lever med barnet i oss - den vi en gang var - hele livet. (Dag Solstads påstand om de første fem år.)
Et barn jakter på det som er, slik det er. Verden skal stemme. Det gjør den jo ikke.
Men barnet slutter ikke å lete. Hva er sant og hva er løgn? Dette dreier litteratur seg om. Jeg tror mitt utgangspunkt ofte er en sinnstilstand. En uro over noe som ikke stemmer. Dette prøver jeg å si noe om.

Anmeldelser

"En velskrevet, poetisk og jordnær roman full av overraskelser som er en fryd å lese."Lisbeth Støa Kjølberg, Sarpsborg ArbeiderbladWonderbra
Cathrine Krøger, DagbladetWonderbra
"Ingri Lønnebotn er ein driven forfattar som kan komponera ein kontrapunktisk roman med mange element så dei gir spenning og løft til kvarandre - den reine wonderbra'en."Jan Askelund, Stavanger AftenbladWonderbra
"Morsom og lettlest bok om kvinner, kjekkaser og drittsekker."Rolf Langstrøm, FædrelandsvennenWonderbra

Bibliografi

2002 - Wonderbra

2001 - Ad undas

2000 - Spinkelspenn

1999 - Bort fra dine øyne

1997 - Hun var en liten kvinne jeg ikke kjente særlig godt

1996 - Slipp oss ikke

1995 - Den andre

1992 - Alene, mot himmelen

1991 - Hatets tidsfrist

1990 - Tid er

1989 - Knekk meg litt kjærlighet

1988 - Jordstyrt