Harlan Coben
© Foto: Claudio Marinesco

Harlan Coben

Harlan Coben er tidenes første forfatter som har mottatt alle de tre store krimprisene i USA, både Edgar-, Shamus- og Anthony Award, og han har tronet på bestselgerlistene over hele verden. Foruten enkeltstående utgivelser har han skapt en krimserie med Myron Bolitar. Hemmeligheter og familiebånd er temaer i flere av Cobens thrillere. Våren 2021 utgis den kritikerroste bestselgeren Gutten fra skogen på norsk.
Harlan Coben står bak flere vellykkete film- og TV-satsninger. Netflix-serien Safe ble en stor suksess, og The Stranger som er basert på romanen Den fremmede ligger på seertoppen til Netflix.

Krimfestivalen feirer 10-års jubileum i 2021. I år kan du se Harlan Coben i samtale med Asbørn Slettemark. Følg med på Krimfestivalen.no

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 119

Anmeldelser

«Ernest Hemingway kunne ha lært et knep eller to fra Cobens direkte og ekspressive skrivemåte. (...)»

Steve Forbes, Forbes onlineIkke gi slipp

«Harlan Coben er en folkelig poet fra forstadene, og hans nye, vellykkede mysterium, Ikke gi slipp, viser hvorfor. Coben gjør sin sedvanlig gode jobb med sentrale mysterier... men hans store talent ligger i hans varme skildringer av livet på et sted som Westbridge.»

Marilyn Stasio, New York Times Book ReviewIkke gi slipp

«Ernest Hemingway kunne ha lært et knep eller to fra Cobens direkte og ekspressive skrivemåte. (...)»

Steve Forbes, Forbes onlineIkke gi slipp

«Harlan Coben er en folkelig poet fra forstadene, og hans nye, vellykkede mysterium, Ikke gi slipp, viser hvorfor. Coben gjør sin sedvanlig gode jobb med sentrale mysterier... men hans store talent ligger i hans varme skildringer av livet på et sted som Westbridge.»

Marilyn Stasio, New York Times Book ReviewIkke gi slipp

"Harlan Coben fortjener bestseller-statusen sin. Han er en av de flinkeste håndverkerne i krimbransjen. (...)Dette er solide saker fra en forteller som har funnet sin form."

Harald Birkevold, Stavanger AftenbladDen fremmede

"Klassisk Coben er bedre krim enn det meste annet du kan lese, så også denne gangen (...) Han evner å håndtere en rekke handlingstråder som griper over i hverandre.Og ingenting er som man tror det er."

Ørjan Greiff Johnsen, AdresseavisenSavner deg

Savner deg er nok en kompetent krim fra den amerikanske mesteren.(...) Harlan Cobens bøker er en oppvisning i krimfaget. (...)en krim fra øverste hylle."

Harald Birkevold, Stavanger AftenbladSavner deg

"Det er lenge siden jeg har blitt så fascinert av en historie som den om Jake Fisher.(...)Coben fikser den krevende balansegangen mellom spenning, kjærlighet og action på nærmest frydefullt vis. Det er lett å føle med den storvokste professoren når han leter etter sin tapte kjærlighet. Virkelig et kreativt plott."

Per-Magne Midjo, Trønder-AvisaSeks år

"Spenningen og sidevendingen holder hele romanen igjennom."

Berit Kobro, VGSeks år

(...)leseren kastes inn i en av de mest spennende bøkene Harlan Coben har skrevet.(...)Når en så rutinert forfatter som Coben klipper opp handlingen på dette viset i korte, effektive kapitler, blir det et dundrende driv over fortellingen"

Ingvar Ambjørnsen, VGVær hos meg

"Spennende og actionfylt krim (...) Cobens helt har gått fra høydepunkt til høydepunkt i de siste romanene, og nå følger han opp med nok en toppkrim, der vi ser nye sider av Bolitar (...) «Ringer i vann» er nok en spennende og actionfylt kriminalroman fra Cobens hånd med overraskende vrier og løsninger. Vi ser fram til flere (...)"

Kjell Einar Øren, Haugesunds AvisRinger i vann

"La det være sagt med det samme: Blodfans av Cobens Bolitar-serie får alt de kan håpe på også denne gangen. Forfatteren leverer. Han gjør alltid det."

Ingvar Ambjørnsen, VGRinger i vann

"Sakene tar overraskende vendinger. Her er alt som hører til i en thriller; mord, action og intelligente vrier. Coben utfordrer og underholder sin mange lesere med nok en glitrende historie. Så godt at man allerede gleder seg til den neste."

Kjell Einar Øren, Haugesunds avisTilgi meg

"Amerikanske Harlan Coben leverer den ene kjappe bestselgeren etter den andre, og han skuffer ikke denne gangen heller."

Monika Nordland Yndestad, BergensavisenTilgi meg

"Tilgi meg er en spenningsroman som utfordrer og underholder. Språket er bra og intenst. Du blir sugd inn i handlingen, og kommer ikke ut igjen før du er ferdig. Grøss og gru så deilig det er!"

Liv Gade, FamilienTilgi meg

"Man vet hva man får i Harlan Coben, og er man på jakt etter spenning til siste side - og en slutt man ikke nødvendigvis så for seg bare noen sidertidligere, er dette midt i blinken."

Pål Andreassen, Moss AvisTilgi meg

"Harlan Coben har igjen skrevet en riktig spennende bok, der temaet er skyld, skam - og ikke minst tilgivelse, slik tittelen mer enn antyder. Intrigen er det ingen verdens ting å si på, og Cobens komposisjon er som vanlig av ypperste klasse, med uventede kort ut av ermet helt til siste side er lest."

Ingvar Ambjørnsen, VGTilgi meg

"Mange har etterhvert fått øynene opp for amerikaneren Coben og hans utkrøpne kriminalintriger. Årets utgivelse, Tilgi meg, er en ypperlig fortsettelse av denne forfatterens utforskning av de hemmelige marerittene i New Jerseys forsteder."

Ola A. Hegdal, Dagens NæringslivTilgi meg

"Sett deg tilbake og nyt. Spenning, action, tempo og dramatiske vrier og vendinger er kjennetegn for Harlan Cobens superhelt – Myron Bolitar. «Dypt savnet» er intet unntak."

Kjell Einar Øren, Haugesunds avisDypt savnet

"Coben kobler alle disse personene og situasjonene sammen i et velkonstruert intrige, og legger storyen ut så velregissert at det er vanskelig å legge boken fra seg."

Ingvar Ambjørnsen, VGHold tett

"Coben samler på utmerket vis alle tråder til slutt og leseren blir sittende igjen med en slags merkelig tomhet og stor tilfredshet på samme tid. Hold tett er et engasjerende, tankevekkende og veldig underholdende mesterverk fra Harlan Coben."

Eva Kristenstuen, Oppland ArbeiderbaldHold tett

"Fortreffelig spenning i thriller som er noe av en sidevender (...)Persongalleriet er mer levende enn vi er vant med fra den kanten, og han skjuler ledetråder slik at vi lurer litt på hva som skjuler seg bak neste side. Akkurat slik vi vil ha det fra ham. Imponerende."

Ørjan Greiff Johnsen, AdresseavisenHold tett

"Først og fremst er dette likevel en oppvisning i kunsten å bygge opp spenning, og før man plukker opp «Hold tett», bør man sørge for å ha endel ledig tid det neste døgnet. Harlan Cobens bøker er laget slik at det krever adskillig viljestyrke å legge dem fra seg."

Ola A. Hegdal, Dagens NæringslivHold tett

"Gjennom 14 romaner har den amerikanske spenningsforfatteren Harlan Coben gang på gang demonstrert at han tilhører verdens ledende sjikt i genren. I den skogen, som er hans syvende på norsk, danner et foreløpig toppunkt i karrièren og er en av de beste kriminalromaner undertegnede noensinne har lest (...) Jo da, Harlan Coben er tidligere blitt belønnet med høyeste karakter, men 6-eren for I den skogen må bli blankere enn noen gang."

Terje Stemland, AftenpostenI den skogen

"Fullspekket med troverdige karakterer blir dette krim av ypperste klasse."

Annette Torjusen, Fredriksstad BladI den skogen

"Coben klipper effektivt i handlingen slik at spenningsnivået hele tiden holdes oppe, og resultatet blir en krim godt over gjennomsnittet."

Ingvar Ambjørnsen, VGI den skogen

"Amerikanske Harlan Cobens nyeste spenningsroman i norsk oversettelse er en oppvisning i suverent krimhåndverk. Her drives leseren framover av en forfatter som klarer å komme med nye overraskelser helt fram til de siste sidene (...) plot som overgår det meste av hva denne leseren har fått med seg det siste året.."

Turid Larsen, DagsavisenI den skogen

"... maken til kriminalroman som I den skogen som nyss er kommet på norsk, er det svært lenge siden jeg har lest. Det er en psykologisk krim, så intrikat, intelligent og spennende skrudd sammen at de feteste superlativer må tas i bruk."

Finn Stenstad, Tønsbergs BladI den skogen

"Dialogen er gjennomgående skarp og rytmisk, løsningen smart og overraskende, som alltid hos Coben. Flere har døpt ham spenningslitteraturens M. Night Shyamalan, regissør av Den sjette sansen."

Aslak Nore, MorgenbladetI den skogen

"Dette er opptakten til en av de mest spennende krimromaner jeg har lest noensinne. Allerede i prologen klarer Harlan Coben å trollbinde meg. Sjelden har jeg lest så mange timer sammenhengende. Nerven i språket, nerven i handlinga og det at nye, dystre hemmeligheter kommer på løpende bånd, gjør at boka er helt umulig å legge fra seg."

E. Kristenstuen, Oppland ArbeiderbladI den skogen