Hans Rosling
© Foto: Stefan Nilsson

Hans Rosling

Hans Rosling var lege og professor i internasjonal helse. Hans har vært rådgiver for Verdens helseorganisasjon (WHO), UNICEF og flere hjelpeorganisasjoner og var med og startet Leger uten grenser i Sverige. Sammen med Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund har han startet Gapminder. Hans ti TED-foredrag har blitt sett over 35 millioner ganger, og han ble kåret til en av verdens mest innflytelsesrike personer i 2012 av tidsskriftet Time.

Anmeldelser

Hans Roslings siste melding til verden kom i form av boken «Factfulness», en hyllest til et faktabasert verdensbilde ... «Factfulness» er interessant, ofte besnærende, men også underholdende lesning.

Leif Ekle, NRK BokFactfulness

«Hans Rosling forteller historien om ‘den menneskelige fremgangens hemmelige mirakel’ slik bare han kan. Men Factfulness gjør mye mer enn som så. Boken forklarer også hvorfor framskritt ofte skjer i stillhet og lærer leserne hvordan man kan se det klart.»

Melissa GatesFactfulness

«Herlig … et budskap fylt av lidenskap og visdom som kommer til oss fra den andre siden av graven, og derfor beveger oss desto sterkere … Hans fengende presentasjonsstil og glede over hva statistikken kan fortelle, møter oss på hver eneste side. Hvem andre ville vel ha valgt et diagram over ‘gitarer per innbygger’ som en indikator på menneskelig fremgang?»

Financial TimesFactfulness

«En av de viktigste bøkene jeg noensinne har lest – en uunnværlig guide til å tenke klart om verden.»

Bill Gates, .Factfulness

Bibliografi