Hallgrímur Helgason

Hallgrímur Helgason

Omtale
Hallgrímur Helgason, født i Reykjavik i 1959, startet karrieren som maler, og har holdt mer enn 30 utstillinger internasjonalt. Han utga sin første roman i 1990, og har siden utgitt syv ytterligere romaner. Hans mest kjente er 101 Reykjavik, den har også blitt filmatisert. Romanen Islands forfatter ble tildelt Icelandic Prize for Literature in 2001. I 1999 ble 101 Reykjavik nominert til Nordisk råds litteraturpris. Stormland ble nominert til denne prisen i 2007. Hans siste bok Konan við 1000° ble utgitt i 2011 i Tyskland og Island, og i flere andre land i 2012. Hallgrímur Helgason bor i Reykjavik.
Bibliografi

2018 - 101 Reykjavik

2018 - Stormland

2018 - Håndbok i husstell for leiemordere

2018 - Kvinnen ved 1000 grader

2018 - Islands forfatter

2015 - Kvinnen ved 1000 grader

2010 - Håndbok i husstell for leiemordere

2008 - Stormland

2006 - Islands forfatter

2003 - 101 Reykjavik